“Jan Becaus is niet vies van vetzakkerij”

We kennen Jan Becaus vooral als het steeds netjes gekleed nieuwsanker van de VRT wiens tong steeds de lambada danst telkens hij zich aan de Engelse taal waagt, maar blijkbaar heeft hij ook nog een ander kantje.Jan Becaus werd twee weken geleden 65 en dat vond hij tijd om met pensioen te gaan. Hoofdredacteur Luc […]

We kennen Jan Becaus vooral als het steeds netjes gekleed nieuwsanker van de VRT wiens tong steeds de lambada danst telkens hij zich aan de Engelse taal waagt, maar blijkbaar heeft hij ook nog een ander kantje.

Jan Becaus werd twee weken geleden 65 en dat vond hij tijd om met pensioen te gaan. Hoofdredacteur Luc Rademakers had het liever anders gezien, maar Jan Becaus bleef volharden. Dat vond men bij ‘De Zondag’ reden genoeg om aan zijn voormalig collega Freek Braeckman even te vragen hoe de samenwerking met Jan was.

Volgens Freek is Jan Becaus helemaal niet de droge nieuwslezer die we van op tv kennen. Zolang de camera’s lopen is hij zijne afgeborsteldheid zelfve, maar wanneer de camera’s uitstaan is het andere koek. “Dan ontpopt Jan zich tot een grote lolbroek, die van ’s morgens tot ’s avonds de meest geestige commentaren verzint,” aldus Freek. “Vaak zitten daar schunnige moppen bij. Neen, Jan is niet vies van wat vetzakkerij.”

Vanaf 1 augustus zit het er allemaal op voor Jan Becaus: nu woensdag, 19 uur zal hij zijn allerlaatste keer het journaal doen. (SL)

Reacties

wpDiscuz