Kinderheldin: "Ik eet graag een stukje pony" News
Kinderheldin: "Ik eet graag een stukje pony"
News

Kinderheldin: "Ik eet graag een stukje pony"

Opschudding gisteren in 'De Laatste Show'. Actrice Sarah Van Geel, beter bekend als kinderheldin Kaatje van Ketnet, choqueerde de gasten van Michiel Devlieger met een opmerkelijke uitspraak over ponyvlees.
Gelukkig slaapt de gemiddelde Ketnetkijker reeds wanneer 'De Laatste Show' wordt uitgezonden, want actrice Sarah Van Geel deed gisteren een gruwelijke bekentenis. "Ik eet graag een goed stukje vlees en dat mag wel eens een pony zijn", liet 'Kaatje' zich ontvallen in de studio bij Michiel Devlieger. "Een pony opeten? Fascistoïde", klonk het daarop luid bij de andere studiogast Jan Mulder die eerder al voor een relletje zorgde in 'De Laatste Show'.

Nochtans wordt het meest kindvriendelijke dier wel degelijk geserveerd in één Vlaams eethuis. In restaurant Piétrain in Antwerpen krijg je voor 19,5 euro een stuk van 300 gram op je bord. "Eerst verkocht het voor geen meter. Het vlees stond gewoon als pony op de menukaart en dat bleek een te hoge psychologische drempel voor de meeste klanten", aldus Marina Francken van restaurant Piétrain in Het Laatste Nieuws. Maar in plaats van het vleesgerecht te schrappen, veranderde de zaakvoerder de naam in 'grasbuikje'. Sindsdien verkoopt het als zoete broodjes.

Hoe smaakt het vlees dan? "Het is de perfecte kruising tussen de entrecote van een rund en de filet van een paard. Niet zo pezig als het eerste en met meer beet dan het tweede. Ook de smaak is net iets krachtiger. Maar wie rund lust, lust pony. Iedereen eet intussen lam en kalf, terwijl dat ook schattige diertjes zijn. Waarom dan geen pony?", besluit Marina Francken van restaurant Piétrain in Antwerpen in de Persgroep-krant.

Bij nader inzien is pony niet het vreemdste gerecht wat in ons land wordt geserveerd. Waterkonijn, of anders gezegd muskusrat, werd tot voor 10 jaar geleden aangeboden in restaurants, maar is nu bij wet verboden. Wie zin heeft in Haggis, een schapenmaag gevuld met ingewanden, kan in ons land terecht bij een eethuis met Schotse keuken. Ook de Spaanse Cuadrillas, oftewel stierenkloten, zijn geen rariteit. Wie zijn culinaire horizonten helemaal wil verruimen, kan zich wagen aan kwalreepjes bij een authentiek Koreaans restaurant. Om nog maar te zwijgen over hoe dromedarisvlees ons doet walgen. Liever een goeie stamppot met boerenworst. (HB)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties