Lul van de week: degoutante Alain Coninx daagt verliezende trainer uit (video)

Proficiat, Alain Coninx! Waarom dat hyperarrogante gedrag van jou gisteren op de persconferentie zo nodig was, weet niemand, maar het levert je wel een Clint-award op van ‘Lul van de week’. Wellicht tot volgende week, lul!Sport is en blijft sport. Over het algemeen proberen mensen dan ook zo sportief mogelijk met elkaar om te gaan, […]

Proficiat, Alain Coninx! Waarom dat hyperarrogante gedrag van jou gisteren op de persconferentie zo nodig was, weet niemand, maar het levert je wel een Clint-award op van ‘Lul van de week’. Wellicht tot volgende week, lul!
Sport is en blijft sport. Over het algemeen proberen mensen dan ook zo sportief mogelijk met elkaar om te gaan, behalve als het ego van een of andere rotte appel het weer eens verpest. Zoals gisteren, bijvoorbeeld, tijdens de persconferentie na Sint-Truiden-Lommel United, een match die eindigde op 2-1, maar eigenlijk niet zo heel belangrijk meer was aangezien Sint-Truiden vorige week kampioen speelde in tweede klasse.

Aan de tafel zaten de trainers van beide ploegen, Yannick Ferrera (STVV) en Stijn Vreven (Lommel United), en in het midden – en tevens maar al te graag in het middelpunt van de belangstelling – persverantwoordelijke bij de Kanaries Alain Coninx, die Vreven als eerste aan het woord liet. Amper een zin later onderbrak hij de Lommel United-trainer al om de degoutantste vraag van de week te stellen: “Hoe was het om in het hol van de kampioen te komen spelen?”, waarop Vreven een beetje verbaasd, aangezien enkel een nitwit zo zou tussenkomen, reageerde. “Ja goed, mag ik mijn verhaal doen? Ik ging net mijn collega feliciteren”, klonk het.

“Dat heb je al gedaan”, boerde Coninx lekker verder, waarna hij nóg eens dezelfde vraag over de kampioen en zijn hol stelde. “Laten we hier geen circus van maken”, antwoordde Vreven rustig. STVV-trainer Yannick Ferrera nam vervolgens over en kon de gemoederen zodoende bedaren. Prachtig – met ingebeelde aanhalingstekens – werk van Coninx, die bijgevolg de award van ‘Lul van de week’ opgespeld krijgt, omdat ‘Lul van de dag’ te zacht uitgedrukt was. (KDN)

Reacties

wpDiscuz