Maar drie torenpoepers op carnaval Aalst

Wordt het volgende carnaval in Aalst een editie om nooit te vergeten voor Ilse Uyttersprot? Helaas niet. Iedereen die dacht dat de carnavalsgroepen de torenpoepster flink op de hak gingen nemen, is eraan voor de moeite. Net nu we dachten dat het Aalsters carnaval dit jaar extra leuk ging worden, kondigen de ajuinen aan dat […]

Wordt het volgende carnaval in Aalst een editie om nooit te vergeten voor Ilse Uyttersprot? Helaas niet. Iedereen die dacht dat de carnavalsgroepen de torenpoepster flink op de hak gingen nemen, is eraan voor de moeite.


Net nu we dachten dat het Aalsters carnaval dit jaar extra leuk ging worden, kondigen de ajuinen aan dat er maar drie carnavalsgroepen inspelen op hun torenpoepende burgemeester. En dan is het nog niet eens omdat de politieke MILF de carnavalsgroepen het mes op de keel zet.

Bram Van Overwalle van carnavalsgroep Afgesjikt zegt: “Het filmpje is gewoon op het verkeerde moment buitengekomen. Eind augustus is een slecht moment want dan hebben de meeste groepen al lang hun onderwerp gekozen en zijn ze al aan het bouwen. En er was ook de vrees dat iedereen hetzelfde ging doen, je wilt toch origineel zijn…”

De carnavalsgroepen die het hete thema wél hebben gebruikt zijn vaak laatkomers, zo laat carnavalsmedewerker Patrick Janssens (niet familie van) weten: “Eerst stonden we op de reservelijst en konden we niet meedoen. Pas drie maand geleden kregen we een telefoontje dat we toch mochten meedoen en toen was een onderwerp snel gekozen. Het ‘torenincident’ was toen nog vers.” We kijken alvast uit naar de optocht, maar ondertussen kan je hieronder Kris Peeters bekijken die discreet de toren van Uyttersprot bezoekt. (AN)

Reacties

wpDiscuz