Misskandidate Hester mag bloot

Wie het mooiste meisje van het land wil zijn, moet haar kleren aanhouden. Van een contradictie gesproken, maar zo willen de regels van haast elke schoonheidswedstrijd het. De Nederlandse misskandidate Hester Winkel (25) ging toch uit de kleren voor Playboy. In alle andere gevallen vliegt de kandidate dan uit de wedstrijd, maar de jury kon […]

Wie het mooiste meisje van het land wil zijn, moet haar kleren aanhouden. Van een contradictie gesproken, maar zo willen de regels van haast elke schoonheidswedstrijd het. De Nederlandse misskandidate Hester Winkel (25) ging toch uit de kleren voor Playboy. In alle andere gevallen vliegt de kandidate dan uit de wedstrijd, maar de jury kon de foto’s zodanig appreciëren dat zij zondag toch nog mag deelnemen aan Miss Nederland in De Efteling.

Opvallend, want vorig jaar moest Carmen Kool haar kroontje terug inleveren omdat ze haar kleren had uitgetrokken voor het blootblad. Bij de organisatie van de Nederlandse vleeskeuring hebben ze daar een logische uitleg voor. “De gekroonde Miss deed de Playboyshoot tijdens haar zittingsjaar. Dat mag voor deelname aan Miss World absoluut niet, dus moest zij de kroon en titel inleveren.”

“Wij vinden dat de foto’s van Hester mooi zijn en in deze tijd passen. Iconen zoals Lieke van Lexmond, Doutzen Kroes en zelfs de Franse presidentsvrouw Carla Bruni zijn haar immers voorgegaan. Wat ons betreft is het dus niet zo dat Hester op voorhand geen kans meer maakt om Miss Nederland te worden.” Dat zou inderdaad doodzonde zijn. (BF)

Reacties

wpDiscuz