Music For Life sluit af met recordbedrag van 7.142.716 euro

De allerlaatste editie van Music For Life heeft in totaal 7.142.716 euro opgebracht. Daarmee is het record van vorig jaar, 5.020.747 euro, verbroken.Om 21.30u mochten Studio Brussel-presentatoren Thomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn het Huis verlaten en het eindbedrag bekendmaken. Om 21.15u kwam premier Elio Di Rupo langs met de boodschap dat […]

De allerlaatste editie van Music For Life heeft in totaal 7.142.716 euro opgebracht. Daarmee is het record van vorig jaar, 5.020.747 euro, verbroken.Om 21.30u mochten Studio Brussel-presentatoren Thomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn het Huis verlaten en het eindbedrag bekendmaken. Om 21.15u kwam premier Elio Di Rupo langs met de boodschap dat de federale regering één miljoen euro schonk. Di Rupo was ook de allerlaatste die een liedje mocht aanvragen. Hij ging voor ‘Thank You For The Music’ van ABBA. Om 20.45u was het Milow die op het dak van het Glazen Huis op de Groenplaats in Antwerpen de laatste ‘Glazen Show’ voor Music For Life aanving.

Het waren The Kids die met hun klassieker ‘There Will Be No Next Time’ de Antwerpse Groenplaats voor een laatste keer deden opspringen. Of die keuze betekent dat er daadwerkelijk een einde komt aan de Music For Life-acties, is voorlopig nog afwachten. Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen liet de deur alvast op een kier. “De laatste dagen hoorden we van massaal veel enthousiaste mensen: dit is uniek, dit brengt mensen in Vlaanderen samen, dit mag je niet stoppen. En dat signaal kunnen we niet negeren”, aldus Van Biesen.

Met de laatste ‘Glazen Show’ komt er een einde aan Music For Life 2011, dat dit jaar met Leuven, Gent en Antwerpen drie steden aandeed. Tal van bekende artiesten gaven zich voluit voor de afscheidseditie van de Studio Brussel-campagnes voor het goede doel. Zo passeerden ondermeer Elbow, Snow Patrol, Selah Sue, Birdy, Smiths & Burrows, 2 Many DJ’s en Daan de revue.

Reacties

wpDiscuz