Over die bewuste ‘sekstape’ van de Temptation Island-deelneemster

Onze excuses aan de betrokkenen.

Het moet de late namiddag geweest zijn, donderdag, dat we via onze mailbox de bewuste beelden in ons bezit kregen. Beelden, meervoud. Van meerdere bronnen. Op sommige van die beelden was zelfs heel goed te zien over wie het ging. We hebben vrij snel en unaniem besloten die beelden alvast niet herkenbaar te brengen. Maar we vonden het, in onze jeugdige naïviteit, wel ‘nieuwswaardig’ op dat moment.

Uiteraard was het nooit onze bedoeling iemand persoonlijke imagoschade te berokkenen, laat staan dat we eventuele namen zouden noemen. Ook nu, en hoewel andere media dat wél gedaan hebben, blijven we weigeren dit te doen. Het gezonde seksleven van iemand mag geen heksenjacht worden, en er is ook niets om zich over te schamen, integendeel. En laten we, als redactie én lezers, even eerlijk zijn: wie heeft er nog nooit zo’n filmpje of pikante foto gemaakt?

En hoewel we hier verwijzen naar ‘andere media’, hoeven we niet schijnheilig te doen. We hebben bewust één van de video’s gedeeld (waarop de persoon in kwestie onherkenbaar was) en zijn daar, zo blijkt achteraf, toch niet voorzichtig genoeg mee omgesprongen.

Zijn wij de enigen die fouten maken? Het zal ons verbazen. Zijn we mans genoeg om onze excuses open en bloot aan te bieden, dat wel. Hierbij onze welgemeende excuses.

De Clint-redactie

Reacties

wpDiscuz