Rechter wil psychiatrisch onderzoek van Walter ‘Pico’ Michiels

Op de correctionele rechtbank in Leuven is dinsdag een maatschappelijke enquête uitgesproken voor voormalig acteur Walter Michiels en zijn partner. Tussen 19 maart en 18 april kregen ze het thuis meermaals aan de stok met elkaar. Michiels gebruikte geweld tegen zijn partner, zij liet zich niet doen en bedreigde hem met een broodmes. Het openbaar […]

Op de correctionele rechtbank in Leuven is dinsdag een maatschappelijke enquête uitgesproken voor voormalig acteur Walter Michiels en zijn partner. Tussen 19 maart en 18 april kregen ze het thuis meermaals aan de stok met elkaar. Michiels gebruikte geweld tegen zijn partner, zij liet zich niet doen en bedreigde hem met een broodmes.

Het openbaar ministerie vroeg op de vorige zitting celstraffen van vier maanden met uitstel. Walter Michiels(49) had een hoogoplopende ruzie met zijn partner Sabine M.(46) in de lente van 2012. Hierbij zou hij op haar rug geslagen hebben met een bezemsteel. Daarna zou hij haar in het gezicht geslagen hebben tot haar vals gebit los kwam.

Zij verdedigde zich door de voormalige acteur in succesreeks ‘FC De Kampioenen’ te bedreigen met een broodmes. Ze zou hem ook hebben toegeschreeuwd dat ze hem kapot zou maken als hij haar nog eens aanraakte.

Beroerte

De veertiger en zijn partner kwamen op de vorige zitting niet opdagen. Michiels zou volgens zijn raadsman een lichte beroerte hebben gekregen en herstelde thuis. Zijn vriendin was afhankelijk van hem voor haar vervoer.

“Vooraleer enige beslissing te nemen wordt door de rechtbank een deskundige aangesteld om beiden aan een volledig psychiatrisch onderzoek te onderwerpen en hun persoonlijkheid en psychische toestand te beschrijven”, stond in het tussenvonnis te lezen.

De zaak wordt voortgezet op 11 juni.

Belga Archieffoto

Reacties

wpDiscuz