Samsung groeit negen keer sneller dan Apple

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft in het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd bijna 2 keer zo veel smartphones verkocht als het Amerikaanse Apple. Het groeide daarmee negen keer sneller. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics. Samsung zag de verkoop met 56 procent omhoog schieten tot 69,4 miljoen stuks. Daarmee heeft het […]

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft in het eerste kwartaal van dit jaar wereldwijd bijna 2 keer zo veel smartphones verkocht als het Amerikaanse Apple. Het groeide daarmee negen keer sneller. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics.

Samsung zag de verkoop met 56 procent omhoog schieten tot 69,4 miljoen stuks. Daarmee heeft het concern nu een derde marktaandeel in handen op het gebied van smartphones. Apple verkocht in de eerste 3 maanden van het jaar in totaal 37,4 miljoen iPhones, 6,6 procent meer dan een jaar eerder. Dat is het laagste groeitempo voor de smartphone van Apple ooit.

In totaal werden er in het eerste kwartaal wereldwijd 210 miljoen smartphones verkocht, ruim een derde meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Belga Foto AFP

Reacties

wpDiscuz