Samsung mag tablet toch verkopen in VS

Samsung mag zijn Galaxy Tab 10.1 toch weer verkopen in de Verenigde Staten. Dat heeft een rechter in San Francisco maandag (lokale tijd) bepaald. Concurrent Apple had eerder met succes een verkoopverbod geëist in afwachting van een rechtszaak tegen de Zuid-Koreaanse rivaal wegens schending van patenten. Inmiddels heeft een jury geoordeeld dat Samsung met zijn […]

Samsung mag zijn Galaxy Tab 10.1 toch weer verkopen in de Verenigde Staten. Dat heeft een rechter in San Francisco maandag (lokale tijd) bepaald. Concurrent Apple had eerder met succes een verkoopverbod geëist in afwachting van een rechtszaak tegen de Zuid-Koreaanse rivaal wegens schending van patenten.

Inmiddels heeft een jury geoordeeld dat Samsung met zijn nieuwste tabletcomputer inderdaad patenten van de Amerikaanse iPad-maker heeft geschonden en daarvoor een boete van ruim 1 miljard dollar moet betalen. Maar dat zijn nu net niet de patenten met betrekking tot het ontwerp op grond waarvan het verkoopverbod was opgelegd.

Samsung liet dinsdag weten dat het in de VS een nieuwe zaak tegen Apple is begonnen. Het betreft de iPhone 5, die vorige maand op de markt kwam. Volgens de Zuid-Koreanen maakt Apple in dat toestel gebruik van nieuwe technologieën waarop zij patent hebben.

Het is het zoveelste hoofdstuk in de patentenstrijd tussen de twee technologiereuzen, die samen grotendeels de markt voor tablets en smartphones beheersen. De twee aartsrivalen bestoken elkaar wereldwijd over en weer met rechtszaken.

Foto: De Apple iPad (links) en de Samsung Galaxy Tab 10.1

Foto EPA

Reacties

wpDiscuz