Schoenaerts speelt maffioso in Hollywoodfilm

De kogel is door de kerk. Matthias Schoenaerts gaat zijn Hollywood-debuut maken. In een telefonisch interview met het VTM-programma ‘Voor de show’ bevestigde de Vlaamse acteur dat hij een rol zal spelen in ‘Blood Ties’, een film van regisseur Guillaume Canet, met voorts onder meer steracteur Clive Owen. Schoenaerts wist onlangs ook de internationale filmwereld […]

De kogel is door de kerk. Matthias Schoenaerts gaat zijn Hollywood-debuut maken. In een telefonisch interview met het VTM-programma ‘Voor de show’ bevestigde de Vlaamse acteur dat hij een rol zal spelen in ‘Blood Ties’, een film van regisseur Guillaume Canet, met voorts onder meer steracteur Clive Owen.

Schoenaerts wist onlangs ook de internationale filmwereld van zijn talent als Vlaamse ‘raging bull’ te overtuigen door de Oscarnominatie voor de film ‘Rundskop’ (in de VS uitgebracht als ‘Bullhead’).

Sterrencast

Schoenaerts, die de rol van ‘Anthony Scarfo’ zal vertolken, zal in goed internationaal gezelschap verkeren. Zo speelt hij naast beroemdheden als de Brit Clive Owen, de Francaise Marion Cotillard (de Piaf-actrice in ‘La mome’), de Oekraiense Mila Kunis (bekend van ‘Black Swan’) en de Amerikaanse Godfather-veteraan James Caan.

De regie is in handen van de Fransman Guillaume Canet, die met ‘Blood Ties’ zijn vijfde langspeelfilm zal afleveren, na eerdere kleine parels als ‘Ne le dis à, personne’ en ‘Les petits mouchoirs’.

Politie versus maffia

Canet schreef het scenario samen met, onder anderen, James Gray (regisseur van cultklassiekers als ‘Little Odessa’, ‘The Yards’ en ‘We own the night’). Met Gray mee aan het script hoeft het niet te verbazen dat ‘Blood ties’ over politie versus maffia (en broer versus broer) gaat, en zich in New York (Brooklyn) afspeelt.

‘Blood Ties’ is een Engelstalige remake van ‘Les liens du sang’, een Franse thriller uit 2008 van Jacques Maillot, waarin de hoofdrol wordt gespeeld door … Guillaume Canet.

Reacties

wpDiscuz