Shoppen met Albert: koning koopt twee luxeappartementen

Koning Albert heeft de smaak van het shoppen te pakken! Een tijdje geleden raakte bekend dat de koning, tot groot ongenoegen van heel wat mensen, zich een peperduur luxejacht had aangeschaft en nu blijkt dat hij ook nog eens twee luxeappartementen in Oostende heeft gekocht. Het kan niet op! Het Nieuwsblad pakt vandaag uit met […]

Koning Albert heeft de smaak van het shoppen te pakken! Een tijdje geleden raakte bekend dat de koning, tot groot ongenoegen van heel wat mensen, zich een peperduur luxejacht had aangeschaft en nu blijkt dat hij ook nog eens twee luxeappartementen in Oostende heeft gekocht. Het kan niet op!

Het Nieuwsblad pakt vandaag uit met het nieuws: koning Albert II heeft zich twee luxeappartementen aangeschaft in Oostende. Totale kostprijs: 1,5 miljoen euro. De aankoop zou al dateren van begin 2008, maar gisteren lekten officiële documenten uit waarmee zwart op wit kan worden bewezen dat de koning de eigenaar is van de twee nog in aanbouw zijnde luxeappartementen.

Volgens zij die het kunnen weten, zijn de appartementen niet meer dan een veilige belegging voor de vorst. Het gebouw staat niet aan de zeedijk maar in de buurt van het station en heeft zicht op de prostitutiebuurt. De kans de koning er zijn weekends zal doorbrengen, is dus klein.

Ben Weyts van de N-VA is dan ook niet opgezet met het nieuws. “Het steekt alweer de ogen uit van de mensen. Samen met het jacht heeft hij al 6 miljoen euro uitgegeven. Het wordt dringend tijd dat duidelijk wordt waar het geld van de dotatie naartoe gaat. Hij moet zijn kosten bewijzen en de overschot terugstorten naar de staatskas”, zegt Weyts in Het Nieuwsblad.

CD&V-senator Pol Van den Driessche vindt dan weer dat de koning met zijn geld mag doen wat hij wil. Toch vindt ook hij het raar dat de vorst appartementen in Oostende koopt. “Ik zie de koning nog niet meteen met zijn zakje van de Delhaize naast Zulma in de lift staan en een praatje slaan over het weer”, klinkt het. “Dit is een goede belegging, niet meer of niet minder.”

Zulma was niet bereikbaar voor commentaar. (KF)

Reacties

wpDiscuz