Slechts één algemeen hoofdredacteur bij VRT-nieuws

De VRT-nieuwsdienst zal in de toekomst geleid worden door één algemeen hoofdredacteur die eindverantwoordelijkheid draagt en het college van hoofdredacteurs leidt. Dat heeft de directie beslist na een grondige denkoefening over de leiding en organisatie van VRT-Nieuws. Die reflectie was al langer bezig. Met het vertrek van hoofdredacteur Liesbet Vrieleman eind augustus, werd deze denkoefening […]

De VRT-nieuwsdienst zal in de toekomst geleid worden door één algemeen hoofdredacteur die eindverantwoordelijkheid draagt en het college van hoofdredacteurs leidt.

Dat heeft de directie beslist na een grondige denkoefening over de leiding en organisatie van VRT-Nieuws. Die reflectie was al langer bezig. Met het vertrek van hoofdredacteur Liesbet Vrieleman eind augustus, werd deze denkoefening versneld afgerond. Vrieleman stapte plots op om het nieuwe VT4 in goede banen te gaan leiden.

De nieuwe structuur wordt verder ingevuld zodra de algemeen hoofdredacteur gekend is. De huidige hoofdredacteurs Kris Hoflack en Wim Willems zullen de nieuwsdienst intussen blijven leiden.

TOM VETS

Beeld: VRT

Reacties

wpDiscuz