Steen en been klagende Albert heeft zelfs twee boten!

Vorig jaar klaagde arme Albert dat hij met zijn maandelijks inkomen van amper 77.000 euro zelfs nog geen brandstof meer kon kopen voor zijn boot. Maar wat blijkt nu? De sukkelaar heeft twéé boten die diesel slurpen!In 2008 kocht koning Albert een jacht: een dertig meter lange, vier motoren tellende Rizzardi Technema. Toen hij vorig […]

Vorig jaar klaagde arme Albert dat hij met zijn maandelijks inkomen van amper 77.000 euro zelfs nog geen brandstof meer kon kopen voor zijn boot. Maar wat blijkt nu? De sukkelaar heeft twéé boten die diesel slurpen!

In 2008 kocht koning Albert een jacht: een dertig meter lange, vier motoren tellende Rizzardi Technema. Toen hij vorig jaar zijn royale dotatie zag terugvallen naar een luttele 923.000 euro klaagde hij steen en been: daarmee kon hij nog niet eens op verlof gaan want een tankbeurt voor zijn jacht zat er niet meer in.

Toch heeft Albert II wat gevonden om ietwat te besparen: de boot blijft onder militaire vlag varen en wordt bewaakt door vier militairen. Dat is geheel onterecht, want Albert is geen regerende vorst meer. Geld besparen doet hij daar wel mee, want met die militaire vlag is hij vrijgesteld van aanlegrechten in havens zoals die van Saint-Tropez en Nice en aanlegrechten op zo’n mondaine plaatsen, die zijn niet van de poes.

Auteur Thierry Debels kwam echter nog iets op het spoor: Albert II heeft namelijk niet één, maar twee boten. De tweede kocht hij na de Rizzardi Technema. En dat terwijl hij er slechts met eentje tegelijk kan varen… (SL).

Koning Albert kocht in 2009 nog een jacht by Thierry Debels

Reacties

wpDiscuz