Sterfhuis Amy Winehouse te koop voor 3,3 miljoen

Voor een dikke 3,3 miljoen euro, of liefst 1 miljoen meer dan haar pa ervoor betaalde, kan het huis waarin Amy Winehouse haar laatste adem uitblies het uwe zijn. En geen paniek, volgens de makelaar zijn er doorheen de jaren aanzienlijke ‘opknapwerken’ in uitgevoerd. Winehouse werd bijna een jaar geleden dood aangetroffen in haar woning […]

Voor een dikke 3,3 miljoen euro, of liefst 1 miljoen meer dan haar pa ervoor betaalde, kan het huis waarin Amy Winehouse haar laatste adem uitblies het uwe zijn. En geen paniek, volgens de makelaar zijn er doorheen de jaren aanzienlijke ‘opknapwerken’ in uitgevoerd.

Winehouse werd bijna een jaar geleden dood aangetroffen in haar woning in het Londense Camden. De ster die toen enkel nog bekend stond om haar doorzopen en doorsnoven verschijningen, bleek bezweken te zijn aan een overdosis drank.

Vader Mitch Winehouse wilde het huis waar zijn dochter haar laatste adem uitblies, eerst ombouwen tot het hoofdkantoor van de Amy Winehouse Foundation. Maar daar komt hij nu dus op terug. “Mitch vindt het heel spijtig dat hij het huis moet verkopen”, zei een woordvoerder van de man aan de Britse krant The Sun. “Amy hield van de woning, maar niemand in haar familie vond het gepast om er te gaan wonen. Bovendien was het niet praktisch om het leeg te laten staan en intussen de kosten van het onderhoud te betalen.”

De makelaar omschrijft de villa, nog steeds een bedevaartsoord voor de fans, op zijn site als “een prachtig landgoed van 2.500 vierkante meter groot met drie tweepersoonskamers en drie salons, een afgesloten gevel en een privétuin die rechtstreeks uitgeeft op Camden Square”. Vader Winehouse kocht de villa indertijd voor 1,8 miljoen pond (zo’n 2,2 miljoen euro). De verkoopprijs nu bedraagt 2,7 miljoen pond of een dikke 3,3 miljoen euro. Maar, zo verzekert de makelaar, de villa onderging in die tijd dan ook “aanzienlijke onderhoudswerken”. Met Winehouse in de buurt twijfelen we daar niet aan…
Tijdens een veiling volgende maand wordt trouwens ook de zijden robe van Winehouse die ze in haar ‘Rehab’-clip droeg, verkocht. Die zou zo’n 13.000 euro moeten opbrengen. (AH)

Reacties

wpDiscuz