Tomorrowland verdeelt buurtbewoners News
Tomorrowland verdeelt buurtbewoners
News

Tomorrowland verdeelt buurtbewoners

De buurtbewoners die naar de rechter stappen tegen de dubbele editie van Tomorrowland dit jaar, willen een verbod op béíde festivalweekends in recreatiedomein De Schorre. Hoe reageren ze in Boom en omliggende gemeenten? Eén ding is duidelijk: de Tomorrowland-fans praten liever dan de tegenstanders.

Wie in Boom zijn oor te luister legt, krijgt vooral te maken met voorstanders. Het zijn de omwonenden van de camping in Reet waar onvrede heerst, bij de ene al wat meer uitgesproken dan bij de andere.

Voor

Karinne Van Assche (51) en Patrick De Langhe (52) wonen in de wijk De Schomme, op amper 250 meter van het hoofdpodium. “Deze zomer is het de vijfde keer dat we er samen naartoe gaan. Wij zijn juist blij dat we naast een dancefestival wonen. De mensen die dit kapot willen maken, vind ik een bende zeikerds”, zegt Patrick De Langhe onomwonden.

Annick De Borgher (27) woont in de Steenbakkerijenstraat, vlak bij De Schorre. Zij vindt dat er te weinig benadrukt wordt dat het tweede festivalweekend uitzonderlijk ter gelegenheid van het tienjarig bestaan wordt georganiseerd. “Het is maar eenmalig. Als Bomenaar ondervind ik geen last. De wijk waar ik woon, wordt zelfs speciaal afgesloten. Als buurtbewoner betaal ik 150 euro voor drie festivaldagen, maar we krijgen er als geste voor de overlast nog voor 50 euro drankbonnen bij. Je kunt die organisatoren niet verwijten dat ze niet aan de omwonenden denken.”

Tegen

Ze zijn niet betrokken in het kort geding, maar Paul (79) en Anna (78) Woumans uit Reet zouden wel meteen een petitie tegen Tomorrowland ondertekenen. Ze kijken recht op de festivalcamping. "De mensen van Boom hebben geen last, want Tomorrowland ligt in die put van De Schorre en om één uur ‘s nachts gaat de muziek uit. Maar dan begint het hier pas op en rond de camping. Ze spreken nu over twee festivalweekends, maar de overlast blijft niet beperkt tot die periode. Het opzetten begint al begin juli met vrachtwagens die uit Nederland komen en de afbraak is pas half augustus afgelopen.”

In de buurt wordt verteld dat de klagers die de advocaat onder de arm namen, in de Kerremansstraat in Reet wonen. Vlakbij de Dreamvillecamping. Niemand wil de aanstoker aanwijzen, omdat niemand op zijn geweten wil hebben dat die man een paar bakstenen door de ruit krijgt. Zo gevoelig ligt het allemaal. Maar ook hier hoor je toch onderhuidse wrevel. “Dat tweede weekend is er te veel aan. Geef ze een pink en ze pakken een arm. De waarheid is véél genuanceerder dan gewoon zeggen dat de klagers ‘zeikerds’ zijn.”

KMA Foto Wim Hendrix: Karinne Van Assche en Patrick De Langhe

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties