Is Van Rossem er vandoor met de centen van zijn partijleden?

Verschillende voormalige partijleden verklaren dat Van Rossem hen geld aftroggelde om er vervolgens de grote Jan mee uit te hangen. Eén iemand verklaart zelfs 40.000 euro kwijt te zijn… In de Story doet mister X zijn verhaal. Mister X is een 56-jarige informaticus die het kapitaal van zijn pensioensparen reeds opvroeg. Wat niet bijster slim […]

Verschillende voormalige partijleden verklaren dat Van Rossem hen geld aftroggelde om er vervolgens de grote Jan mee uit te hangen. Eén iemand verklaart zelfs 40.000 euro kwijt te zijn…


In de Story doet mister X zijn verhaal. Mister X is een 56-jarige informaticus die het kapitaal van zijn pensioensparen reeds opvroeg. Wat niet bijster slim is want als je dat voor je 60ste doet, dan betaal je al het fiscaal voordeel dat je eraan had in één ruk terug.

“Jean-Pierre moet er lucht van hebben gekregen dat het geld van mijn pensioensparen net was uitgekeerd”, zo steekt de man van wal. “Op een dag vertelde hij me dat hij geld zocht om te beleggen in olie. Het ging om een grote deal waarmee hij snel geld zou verdienen. Er kon niks mis gaan. Maar hij heeft me gewoon een wortel voorgehouden. Alles draaide verkeerd uit en stelde de terugbetaling telkens opnieuw uit. Op achthonderd euro na heb ik mijn centen nooit teruggezien. Nadien zei hij dat ik had moeten weten dat het om een risicovolle belegging ging.”

Volgens mister X heeft Van Rossem helemaal in niks belegd met dat geld, maar stak hij dat in zijn toenmalig Russisch lief: “Via haar heb ik Van Rossem trouwens leren kennen, mijn vriendin is ook een Russische. In de periode dat hij geld nodig had voor die deal, is hij met haar naar Venetië geweest en heeft hij haar een auto cadeau gedaan.”

Niet alleen de informaticus beweert genaaid te zijn door Jean-Pierre, maar ook een invalide arbeider die bij hem op de verkiezingslijst stond. “Ik heb hem daarvoor tweehonderd euro gegeven, als tussenkomst voor de verkiezingsaffiches. Maar na een dispuut over de legalisering van drugs werd ik van die lijst geschrapt. Ik wil mijn lidgeld terug.”

Voorts doet ook nog de intussen welbekende Wille De Wael zijn uitleg in het boekske. Volgens hem leende Van Rossem geld van zowat al zijn partijleden, maar gaf hij nooit iets terug.

Van Rossem zelf, die heeft daar een goede uitleg voor: “Eén grote wraakoefening van Wille De Wael. Hij heeft welgeteld twee man opgetrommeld om mij nog eens zwart te maken.”

Mister X is inderdaad zijn centjes kwijt maar daar kan Jean-Pierre niks aan doen: “Als echtgenoot van een Russische wist die man maar al te goed dat oliedeals met een Russische leverancier risicovol zijn. Dat kon hij ook opmaken uit het contract. Er zijn trouwens nog steeds onderhandelingen lopende waarbij hij zijn geld royaal kan recupereren.”

Ook dat hij voor zijn inmiddels ex een auto heeft gekocht is uit de lucht gegrepen: “Voor die auto ging ze zelf een financiering aan bij de bank.” (SL)

Reacties

wpDiscuz