Vlaanderen spuwt Big Brother-kandidaten uit

Gisteren op Villa Vanthilt, vandaag de uitlaatklep van twitter. De Big Brother-kandidaten zijn blijkbaar nog steeds even populair als in den beginne. Toch even checken wat dat allemaal te betekenen heeft.Twaalf jaar geleden sprak iedereen even over één en hetzelfde onderwerp: het voyeurgehalte van het nieuwe programma ‘Big Brother’. Toch bevestigden de hoge kijkcijfers het […]

Gisteren op Villa Vanthilt, vandaag de uitlaatklep van twitter. De Big Brother-kandidaten zijn blijkbaar nog steeds even populair als in den beginne. Toch even checken wat dat allemaal te betekenen heeft.Twaalf jaar geleden sprak iedereen even over één en hetzelfde onderwerp: het voyeurgehalte van het nieuwe programma ‘Big Brother’. Toch bevestigden de hoge kijkcijfers het succes van het gewaagde concept. Zet een aantal mensen in een huis vol camera’s, zet er een overbesekste doos en enkele prettig gestoorde mafketels bij en Vlaanderen kijkt. Toch zijn ook wij stiekem benieuwd hoe het deze prettige bende verder vergaan is.

Laat ons beginnen met onze blonde vriendin die niet vies is van een beetje aandacht. Ooit verdiende Betty Owczarek haar centjes met het knippen van haar. Na Big Brother koos ze voor een zangcarrière – die zoals u weet volledig geslaagd isen opende ze een café. Ook werd ze ondertussen haar man Bart kotsbeu en ruilde ze hem in voor piloot Peter.

Een andere, opvallende blondekop was Steven ‘Spillie’ Spillebeen, maar die had geen zin in een onderonsje met Marcel Vanthilt. De goeie man had een modellenbureau, bracht een parfum op de markt, begon een kledinglijn en ontwierp een internetbetaalsysteem. Wie wél nog van de partij was, was Frank Molnar, waarvan we weten dat hij zich met computerspelletjes bezighoudt.

Jeroen ging als journalist bij P-magazine werken, Edith heeft een tijdje haar kost verdiend als model en werkt momenteel in een fitnesscentrum in Antwerpen, Glenn werkt nog steeds in de diamantsector en verandert af en toe nog eens van geslacht, Bart vangt nog steeds de uithuilende Lierse-supporters op in zijn café en zijn ex Katrijn heeft naast een lingeriezaak ook een kindje bij haar nieuwe partner.

Zo, iedereen weer op de hoogte. Vraag is of hun wederoptreden in medialand gisteren goed onthaald werd. Op het eerste zicht en vervolgens ook bij nader inzien mogen we stellen van niet. Toen Betty deze morgen al haar twittervolgers uitnodigde op de Big Brother Reunion Party in de Boccaccio te Oostende, kreeg ze volgende, hartverwarmende antwoorden over zich heen: “Ik schiet nog liever een verroeste harpoen door m’n rechter oogbol” en “Fuiven met die idioten? Ik ontvang nog liever een klant van 95 met 1 oog, 1 been en 1 splaakgeblek!” En die laatste woorden kwamen inderdaad uit de mond van Hot Marijke. Hard. Maar toch, feestje iemand? (SF)

Daarom keken mensen naar ‘Big Brother’:

Reacties

wpDiscuz