Woeste Jelle Cleymans in de clinch met Studio Brussel

Twee weken geleden haalde Studio Brussel-presentator Gunther Desamblanx een onschuldig grapje uit met Jelle Cleymans. Die laatste dreigde ermee naar de VRT-top te stappen en n heeft hij het nog gedaan ook.Vlaams parlementslid Johan Verstreken (cd&v) zal namelijk een parlementaire vraag stellen aan onze minister van media, Ingrid Lieten, zo lezen we vandaag in HLN. […]

Twee weken geleden haalde Studio Brussel-presentator Gunther Desamblanx een onschuldig grapje uit met Jelle Cleymans. Die laatste dreigde ermee naar de VRT-top te stappen en n heeft hij het nog gedaan ook.

Vlaams parlementslid Johan Verstreken (cd&v) zal namelijk een parlementaire vraag stellen aan onze minister van media, Ingrid Lieten, zo lezen we vandaag in HLN. Die vraag zal handelen over het opbellen van mensen tijdens live-uitzendingen op de radio.

Het begon allemaal toen Gunther Jelle onverwacht opbelde en hem vroeg wat zijn vakantieplannen waren.

Johan Verstreken wil nu meer weten wat de richtlijnen van de VRT zijn, betreffende het opbellen van mensen tijdens een live-radio uitzending. Hij wil weten “waar de grens ligt inzake het respectvol omgaan met de mensen die je interviewt. Volgens hem zouden er op voorhand afspraken moeten gemaakt worden met het ‘slachtoffer’.

Jelle Cleymans beweert dan weer dat zo’n live-programma eigenlijk helemaal niet live is: “Studio Brussel doet alleen maar alsof het allemaal live uitgezonden wordt. Het gesprek met mij werd op voorhand opgenomen. Ik heb nog teruggebeld om te vragen het niet uit te zenden. Maar blijkbaar heb je als gedupeerde geen rechten?”

Björn Verdoodt, de woordvoerder van de VRT, laat weten dat de zaak volgende week bekeken zal worden. “We hebben een charter waarin alle afspraken rond het maken van radio en tv-programma’s omschreven staat. We gaan dat charter bekijken vooraleer we oordelen of Gunther Desamblanx in de fout is gegaan.
Gunther, die ziet er voorlopig geen graten in. Die belde in zijn radioshow naar Johan Verstreken. Johan besloot echter eieren voor zijn geld te kiezen en hij haakte zonder meer in.

Hier vindt u het ‘stoute telefoongesprek’ van gedupeerde Jelle. (SL)

Reacties

wpDiscuz