X-Men: First class Gebuisd

Als regisseur van een film hoop je steevast op prijzen. X-men: First Class scoorde al na enkele weken heel erg hoog, maar niet op de juiste lijst. De film blijkt de meeste fouten te bevatten van alle films in 2011. Met 23 fouten kaapt de film de prijs weg van ‘Pirates Of The Carribean 4’ […]

Als regisseur van een film hoop je steevast op prijzen. X-men: First Class scoorde al na enkele weken heel erg hoog, maar niet op de juiste lijst. De film blijkt de meeste fouten te bevatten van alle films in 2011. Met 23 fouten kaapt de film de prijs weg van ‘Pirates Of The Carribean 4’ en ‘Paul’.

Als eerlijke, respectabele journalisten kan je zo iets niet laten schieten. En bij Clint ook niet. Na wat zoeken, wijzen met de vinger, pauzeren, terugspoelen en verhitte debatten over wie nu al dan niet de lekkerste mutant is, hier de enige echte, officiële Clint lijst van de 23 fouten in X-Men first class!

1) In de film zie je Shaw een veel jongere Erik een munt geven. Een “5 mark nazi munt”. Op die munt zien we 1934 staan, terwijl die munten pas in 1936 gemaakt werden.

2) In een aanval op de mutanten door de US en de Sovjet zien we raketten afgevuurd worden. Hoewel de aanval in 1962 zou moeten zijn, zijn de raketten die we zien pas in 1977 en 1983 gebruikt. Jawel, we zijn kritisch. Als je iets opblaast, doe het dan goed!

3) In de Origins: Wolverine film zien we Emma in diamant veranderen en kogels afweren. Maar in deze film zien we hoe haar nek breekt wanneer Magneto haar bestuurt door haar in metaal te wikkelen. Daarbij, wij weten wel wat beters om met “ons Emma” te doen dan ze in metaal te wikkelen.

4) Op het einde van de film zien we Xavier neergeschoten worden, wat hem volledig verlamt. Maar in Wolverine zien we hem nog veel later rondwandelen.

5) In deze film is Emma Frost een volwassen vrouw, ongeveer even oud als Xavier en Erik. Maar Origins: Wolverine is veel later, en toch zien we Emma als een piepjong meisje, terwijl Xavier en Shaw een pak ouder zijn geworden.

6) De beginscène in een concentratiekamp wordt in 1944 geplaatst. Toch horen we iets later “Non, Je ne regrette rien” op de achtergrond spelen. Dat nummer is pas opgenomen in 1960.

7) Wanneer een varkensboer een mes door zijn hand krijgt en zo aan de tafel wordt vastgenageld, zou je denken dat het gedaan is met bewegen. Toch zie je diezelfde hand nog regelmatig van plaats veranderen.

8) Hank McCoy verandert hier al in Beast, een blauwe haarbal die zich liever bezighoudt met schaken en Tolstoi dan met vechten en aan bomen hangen. Maar diezelfde Hank McCoy zien we in X-men 2, pakken later dus, nog op TV in zijn menselijke, roze vel.

9) In de Argentijnse bar zien we een mes in iemand zijn maag geramd worden, en twee keer door een hand gestoken. Toch hangt er aan dat mes geen druppel bloed. Vreemd moment om snel een afwas te doen.

10) In de eerste X-men vertelt Xavier dat hij al met Magneto aan de toog ging zitten toen hij 17 was. Hier duurt het tot hij al een stuk voorbij de 20 is, al een professor zelfs. 

11) Xavier bevriest Levene, en we zien, heel cool, water tegen zijn lippen staan. Niet veel later, ondanks het feit dat alles stilstaat, staat dat water aan zijn neus.

12) Magneto en zijn vrolijke bende mutanten lopen tijdens de Cubaanse crisis al rond, en stoppen onder andere in een Russische luchtmachtbasis. Nu weten we niet alles van die tijd, maar dat er een Britse helikopter bij de Russen geparkeerd stond, is echt wel bizar.

13) Prof. X ligt neergeschoten en verlamd in de armen van Moira, volop aan het beseffen dat hij nooit meer zal kunnen springen, lopen, huppelen… Maar wanneer Magneto een speech geeft om mutanten op te roepen, begint Xavier zijn benen te bewegen. Er is hoop!

14) Magneto staat zijn oude demonen op te zoeken, maar Emma doet rustig iets aan haar kapsel. In het ene shot hangen haar blonde lokken los naar beneden, in het volgende zijn ze opgebonden.

15) De boot waarop Shaw wat ronddobbert zou in Miami liggen. Op de achtergrond zien we een gigantische brug. Staat er zo’n brug in Miami? Nope, da’s Tampa. En die brug stond er pas 20 jaar later.

16) In de eerste X-men film vertelt Xavier hoe Magneto meewerkte aan Cerebro, de machine om alle mutanten mee op te sporen. Op die manier kan Mystique de machine saboteren. In First Class zien we hoe het McCoy is die eraan meebouwt, en Magneto heeft er niets meer mee te maken.

17) Magneto komt aan in Villa Gesell, een dorpje in de bergen. Visa Gesell is een dorpje aan de Atlantische Oceaan. Geen bergen. Zelfs niet in de wijde, wijde omtrek.

18) Als ze voor het eerst aankomen bij het lab waar Mutanten onderzocht worden, staat er een 1973 Cadillac te wachten. En dat in 1962.

19) Wanneer Magneto eindelijk Shaw vermoordt, doet hij het redelijk brutaal. Hij jaagt een munt door zijn schedel. Geen mooi zicht. Alleen zien we dat, ondanks het rondspattende bloed, de munt na een seconde of twee al compleet droog is.

20) In deze film zien we Moira McTaggart. Ze zou ongeveer 30 jaar oud zijn. De eerste trilogie is zo’n 40 jaar later, en Moira zou dus 70 moeten zijn. Toch is ze zelfs in X-men 3 pas 40.

21) Erik en Xavier staan wat te lachen, en voor je het weet staat Xavier met een pistool tegen het voorhoofd van Erik. Je weet wel hoe dat gaat. Vreemd is dat, zonder te bewegen, de afstand tussen het pistool en Erik constant verandert.

22) Xavier is duidelijk bezig met zijn interieur. In zijn huis liggen een paar kussens van “Dandelion Clocks”. Hij kijkt wel heel ver vooruit, want die stof is pas ontworpen in 2009, toch al wel even na 1960.

23) Erik houdt zich dan weer bezig met Mystique, en wie kan het hem kwalijk nemen? Terwijl ze traint en Erik met haar praat, zien we haar been plots van gestrekt naar gebogen en terug gestrekt gaan. Zo snel is ze dan ook weer niet.

De film wordt er niet slechter op. Niemand zal zich minder amuseren omdat er een hand van plaats verwisselt. Maar met zo’n budget in je portefeuille…
(RS)

Reacties

wpDiscuz