Zeldzame Chinese postzegel verkocht voor 687.000 euro

Een van de meest zeldzame Chinese postzegels is woensdag tijdens een veiling onder de hamer gegaan voor 6,9 miljoen Hong Kong dollar (687.000 euro). Dat meldden de veilingmeesters woensdag. De postzegel “1897 Red Revenue Small One Dollar” uit de Qing-dynastie, waarvan slechts 32 kopieën geregistreerd zijn, is “de meest zeldzame postzegel in China”, aldus het […]

Een van de meest zeldzame Chinese postzegels is woensdag tijdens een veiling onder de hamer gegaan voor 6,9 miljoen Hong Kong dollar (687.000 euro). Dat meldden de veilingmeesters woensdag.

De postzegel “1897 Red Revenue Small One Dollar” uit de Qing-dynastie, waarvan slechts 32 kopieën geregistreerd zijn, is “de meest zeldzame postzegel in China”, aldus het veilinghuis Interasia Auctions in een communiqué.

De postzegel is zo zeldzaam omdat de tekst op de zegel te klein is gedrukt. Daarom moest een tweede versie gedrukt worden.

De verkoop vond plaats tijdens een veiling van postzegels uit China, Hongkong en Azië, die drie dagen geduurd heeft, en die 71,9 miljoen Hong Kong dollar (7,2 miljoen euro) heeft opgebracht.

De filatelie bekleedt een bijzondere plaats in de Chinese cultuur, waarin zeldzame postzegels beschouwd worden als belangrijke iconen en schatten, net zoals kunstwerken”, aldus de directeur van het veilinghuis.

Belga Foto AFP

Reacties

wpDiscuz