Zes maanden cel voor ex-acteur Walter ‘Pico’ Michiels

De correctionele rechtbank in Leuven heeft voormalig acteur Walter Michiels, bekend als Pico Coppens uit de tv-reeks FC De Kampioenen, en zijn vriendin bij verstek veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 300 euro boete. Beiden moeten ook zo’n 1.600 euro aan gerechtskosten betalen. Walter Michiels (49) had in de periode tussen maart […]

De correctionele rechtbank in Leuven heeft voormalig acteur Walter Michiels, bekend als Pico Coppens uit de tv-reeks FC De Kampioenen, en zijn vriendin bij verstek veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 300 euro boete. Beiden moeten ook zo’n 1.600 euro aan gerechtskosten betalen.

Walter Michiels (49) had in de periode tussen maart en april 2012 enkele hoogoplopende ruzies met zijn partner Sabine (46). Bij één van die confrontaties zou hij de vrouw op haar rug geslagen hebben met een bezemsteel. Hij zou de vrouw ook met de haren uit de zetel getrokken hebben en in het aangezicht geslagen hebben tot haar vals gebit los kwam. De vrouw verdedigde zich door de voormalige acteur te bedreigen met een broodmes, ze zou hem ook hebben toegeschreeuwd dat ze hem ‘kapot ging maken’ als hij haar nog eens aanraakte. Nadien bleek dat de vrouw twee ribben had gebroken.

Het openbaar ministerie vorderde de internering van Michiels en acht maanden cel voor zijn vriendin. “Het strafblad van beiden geeft aan dat zij reeds meermaals veroordeeld werden voor strafbare feiten gelinkt aan alcoholgebruik. Uit enkele verslagen bleek dat ze psycho-medisch begeleid worden. Noch het dossier, noch de verslagen van de deskundige geven aan dat beiden voldoen aan de voorwaarden om hen te laten interneren. De relatie is turbulent, met alcoholmisbruik als versterkende factor”, aldus de rechter.

Belga, Archieffoto JCr

Reacties

wpDiscuz