Ace Combat 7: Skies Unknown – Vol actie en plezier

Een heerlijke flying arcade-game

Na vijf jaar keert de flying arcade-actie genre terug met een nieuwe Ace Combat-game. Na een teleurstellende voorganger hoopt Bandai Namco met de terugkeer van de Ace Combat serie een sterke indruk achter te laten met Ace Combat 7: Skies Unknown. We zullen kijken of het Bandai Namco gelukt is om een actievolle omgeving te creëren, waarin je vijanden kan wegvagen en basissen helemaal kan platbombarderen.

Een confrontatie
In het verhaal van de game draait het allemaal om een conflict tussen de Osean Federation en de Kingdom of Erusea die je wellicht van de vorige games herkent. Jij, de speler, stapt in de schoenen van een stille Osean Piloot. Een voormalig piloot achter de tralies die in een team van medegevangenen terecht komt, om risicovolle missies uit te voeren. Verwacht niet veel van je personage te zien. Alle aandacht van het verhaal wordt namelijk getrokken naar de concurrentie tussen de twee machten. Tijdens je missies kom je meer te weten over het conflict tussen de twee partijen in de vorm van cutscenes en briefings.

Een uitdaging
De missies in de game zijn zeer uitgebreid. Zo krijg je unieke uitdagingen, zoals het uitvoeren van stealth missies en dogfights. Deze gevechten vinden dan plaats tijdens slechte weersomstandigheden om er een echte uitdaging van te maken. Ook kom je baasgevechten tegen die best wel voor een pittige strijd kunnen zorgen. Hoe dieper je in de campagne terecht komt, des te moeilijker de missies zullen worden. Tijdens de campagne ontgrendel je ook nieuwe straaljagers en onderdelen die je zowel offline als online kan gebruiken.

Jammer genoeg kan de game ook voor frustraties zorgen. De checkpoints van Ace Combat 7 vinden grotendeels halverwege een missie plaats. Zo is het weleens voorgekomen dat je na wel twintig minuten faalt, en dan helemaal opnieuw moet beginnen. Ook zijn sommige uitdagingen irritant om uit te voeren. Met name de gameplay is waar Ace Combat 7 uitblinkt.

Simpel en effectief
De game keert terug naar de simpliciteit van een flying arcade-actie game en verwijdert een aantal irritante mechanieken van de vorige games, zoals de wingman commands. Het draait één en al om jouw personage en je straaljager. Je voert verschillende missies uit waarin je in hoge snelheden je tegenstander achtervolgt om de straaljager in het vizier te krijgen, waarna je raketten af kan vuren. Natuurlijk word jij ook achtervolgd door andere vijanden en moet je goed oppassen en correct manoeuvreren.

Tijdens het vliegen moet je ook rekening houden met een aantal andere factoren. Zo zijn er veel wolken, waarin jij je vijand uit het vizier kan verliezen, maar tegelijkertijd ook kan gebruiken als tijdelijke camouflage. Ook is je straaljager aanzienlijk verkleint en moet je oppassen dat je niet tegen onverwachte objecten aanbotst. Bovendien krijg je in de game te maken met sterke winden en bliksemstormen. Deze hebben invloed op je vlieggedrag waarbij je verschillende vaardigheden moet gebruiken om je straaljager onder controle te houden. Het weer-systeem in Ace Combat 7 is te vergelijken met die van de recente Forza-games.

Prima graphics
Op het gebied van graphics ziet Ace Combat 7 er geweldig uit. De verschillende straaljagers zien er prachtig uit. Naarmate je nieuwe straaljagers ontgrendeld, kan je ze terug bekijken in je hangar. Ook kan je coole skins op je straaljagers plaatsen, maar verwacht geen overdreven kleuren. Het zijn skins die passend zijn bij het Ace Combat-thema, daarom zijn er vooral donkergekleurde skins. Verder is de cockpit van de straaljagers van hoge kwaliteit, en is er verder niks negatiefs aan toe te voegen.

Eveneens ziet het er geweldig uit om met hoge snelheden door de verschillende mappen heen te vliegen. De gebouwen en de flora & fauna zien er goed uit en zijn zeer passend in de omgeving. Het weer-systeem levert hierbij ook een bijdrage aan de kwaliteit. Vooral bliksem zorgt voor mooie effecten.

Image result for ace combat 7 thunder

Vol met actie
Ace Combat 7 heeft zeker ook multiplayer en deze bestaat uit twee modi. De eerste modus is een acht player free-for-all waarin je het tegen elkaar opneemt. En de tweede modus is team deathmatch met maximaal acht spelers. Of je nou alleen speelt of in een team, de regels blijven hetzelfde: Probeer de meeste punten te krijgen. Dit kan je in een aantal manieren doen. De meest traditionele manier is om een straaljager neer te halen, maar je kan ook punten scoren door alleen te schieten op je tegenstander.

Verder zorgt het puntensysteem er ook voor dat de speler met de hoogste punten, automatisch je doelwit wordt. Dit is omdat je zo, de meeste punten kan verdienen door die speler uit te schakelen. Het komt wel eens voor, dat je richting het einde van een game van de laatste plaats, een geweldige comeback kan maken naar de eerste plaats.

De wedstrijden verlopen zeer vloeiend en zitten vol met actie. Een potje multiplayer duurt maar vijf minuten. Zoals al eerder gezegd neem je de straaljagers en onderdelen die je tijdens de campagne ontgrendeld hebt, mee naar de multiplayer. Deze hebben allemaal een bepaalde waarde om ervoor te zorgen dat alle spelers een gebalanceerde ervaring beleven.

Conclusie
Ace Combat 7: Skies Unknown is een game die er prachtig uitziet. Vooral de gameplay is een factor waarin de game sterk scoort. De controls zijn simpel en plezierig om mee te spelen. De game bevat heel veel aan singleplayer uitdagingen. Er is genoeg te doen van de campagne tot aan de unieke uitdagingen. Ace Combat 7 biedt dus genoeg replaywaarde. Alleen kan de multiplayer te kort komen omdat er maar twee modi zijn. Dat neemt niet weg dat de multiplayer in zijn huidige vorm vermakelijk is, en bovendien gebalanceerd is. Ace Combat 7: Skies Unknown heeft laten zien dat Bandai Namco nog steeds in staat is om een plezierige flying arcade-actie game te brengen.

Reacties

wpDiscuz