Dit zijn de allereerste gameplaybeelden van Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint!

Dit wordt wellicht weer een topper

Ubisoft heeft zojuist Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint uit de doeken gedaan, met niet alleen een vette CGI trailer maar ook een uitgebreide gameplay demonstratie. Ghost Recon Breakpoint gaat verder na de gebeurtenissen van de proloog die je nu kan spelen in Ghost Recon Wildlands.

Net als in Wildlands kan je een groot open wereld gaan verkennen. De game kan in solo of coöp tot vier spelers gespeeld worden. Dit keer is het speelveld een mysterieus eiland genaamd Aurora die een groot variatie aan ongetemde natuur bevat zoals bossen, bergen, sneeuwgebieden en zelfs een actieve vulkaan. De natuur is één ding maar de mensen in Aurora zijn ook gevaarlijk, want ze beschikken over de meest geavanceerde technologie waar je rekening mee moet houden. In de trailer hieronder zien we bijvoorbeeld verschillende soorten drones die jagen op de Ghosts.

De grote twist in Ghost Recon Breakpoint is dat de Ghosts dit keer zelf opgejaagd worden door een elite groep bestaande uit ex-militairen genaamd de Wolves. Deze elite groep wordt geleid door  Lt. Colonel Cole D. Walker, een bekende van de Ghosts. Het is hierdoor ook een survival-game geworden. Wanneer je nu geraakt wordt, raak je echt gewond. Er zijn verschillende fases die echt effect hebben op je gameplay. In de gameplay presentatie zien we bijvoorbeeld dat de speler niet meer goed kan mikken en niet goed kan lopen. Je moet nu jezelf eerst genezen met bijvoorbeeld verband, zodat je weer in staat bent om te vechten.

Verder zien we dat de Ghost in Metal Gear Solid-stijl zichzelf kunnen camoufleren in modder om niet gezien te worden. Nieuw is ook een gadget om hekken open te snijden voor betere infiltratie. Wanneer je teamlid down is, kan je hem of haar oppikken om bijvoorbeeld uit een vuurgevecht te halen. Als laatste zijn de close combat animaties allemaal vernieuwd.

Tactische elementen zijn allemaal terug, PvP is vanaf dag één beschikbaar, customization is terug met nog meer opties en er zijn verschillende voertuigen in de open wereld waaronder auto’s, boten en helikopters.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint verschijnt in verschillende uitvoeringen:

  • De Gold Edition bevat de game en de Year 1 Pass.
  • De Ultimate Edition bevat de game, de Year 1 Pass en de Ultimate Pack.
  • De Wolves Collector Edition bevat de game, de Year 1 Pass, de Ultimate Pack, een Ubicollectibles figurine van Lt. Colonel Cole D. Walker, een Steelbook, exclusieve lithographs, Walkers dog tag, een waterbestendige kaart van Auroa en de soundtrack.
  • De standalone Ubicollectibles figurine van Nomad is te pre-orderen via de Ubisoft Store.

Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint is vanaf 4 oktober 2019 verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en Windows PC.

Reacties

wpDiscuz