App doet WC tilt slaan

Na de smartphone en de smartTV, is nu het tijdperk aangebroken van de smartWC. Inderdaad, iemand kwam op het geniale idee om een WC met bluetooth uit te rusten om zo met een app op je telefoon te bepalen hoeveel water de bidet in het toilet op je vuile aars moet spuiten. Satis, het bedrijf […]

Na de smartphone en de smartTV, is nu het tijdperk aangebroken van de smartWC. Inderdaad, iemand kwam op het geniale idee om een WC met bluetooth uit te rusten om zo met een app op je telefoon te bepalen hoeveel water de bidet in het toilet op je vuile aars moet spuiten.

Satis, het bedrijf dat de smartWC op de markt bracht, vergat echter deze bluetoothverbinding goed te beveiligen. De standaardcode om de WC aan je GSM toe te voegen is namelijk de klassieker “0000”. Heel wat bluetoothapparaten gebruiken deze code, maar die vereisen meestal niet dat je er met je blote achterste op gaat zitten.

Veiligheidsexperts vrezen dat iemand deze lakse beveiliging zal misbruiken om ’s werelds ranzigste game te spelen met een niets vermoedend slachtoffer.

Reacties

wpDiscuz