Bekijk de super interessante documentaire van wel twee uur over de ontwikkeling van God of War

Een must-see voor fans

God of War was de grote hit van 2018. De game won tientallen prijzen op verschillende evenementen waaronder game van het jaar bij The Game Awards, Dice Awards en de BAFTA Awards. God of War overtrof niet alleen alle verwachtingen van fans maar versloeg ook Rockstar Games’s enorm geanticipeerde Red Dead Redemption 2 wat betreft prijzen door de game media.

Nu heeft Sony een wel twee uur lange documentaire vrijgegeven die gaat over de vijf jaar lange ontwikkeling van God of War. Na God of War: Ascension, was de franchise bijna zo goed als klaar. Sony gaf toen Cory Barlog (game directeur van God of War II), de moeilijke taak om de franchise soft te rebooten en zelfs naar een hoger niveau te tillen. In de documentaire zien we hoe moeilijk het proces is verlopen.

Sony first party baas genaamd Shuhei Yoshida was tijdens de allereerste build, zelfs enorm geschrokken van de teleurstellende kwaliteit van de game. De game zou aanvankelijk een Egyptische setting krijgen zonder Atreus als de zoon van Kratos. Een teaser van de Egyptische God of War zou komen in de PS4 Remaster van God of War III, maar tot zover kwam het niet.

Reacties

wpDiscuz