Bethesda toont voor het eerst heel wat gewelddadige gameplay van DOOM Eternal!

Eentje om naar uit te kijken

Uitgever Bethesda Softworks kondigde tijdens de E3 aan dat we tijdens de Quakecon de eerste gameplaybeelden zouden zien van DOOM Eternal, het vervolg op DOOM 2016. Wij dachten een korte gameplaytrailer te krijgen, maar Director Marty Stratton en Creative director Hugo Martin van id Software toonden behoorlijk wat van de nieuwe DOOM tijdens de opening van de Quakecon.

Als eerste werd de Slayer 2.0 getoond. De ontwikkelaar zegt dat je de beste gear nodig hebt om de beste demonen een kopje kleiner te maken. Zo krijgt hoofdpersonage DOOM Slayer een ingebouwde vlammenwerper, en een Meat Hook. Hiermee kan je heel snel door een level bewegen en nog meer vernietiging zaaien.

id Software zegt verder dat de game draait op de nieuwe idTech 7 Engine. Hiermee kan er tot tien keer meer weergegeven worden zonder dat dit ten koste gaat van de snelle 60 FPS gameplay. In de gameplay video’s hieronder zien we heel goed dat het veel grootser en chaotischer is dan voorheen. Verder zie je echt schade en armor breken bij vijanden wanneer je erop schiet. De hoeveelheid kill-animaties zijn bovendien sterk toegenomen.

Hel breekt echt los in DOOM Eternal en ook op onze eigen planeet. Een gedeelte van de game speelt zich namelijk af op de Aarde. Locaties die zijn bevestigd zijn: de Aarde, mammoth BFG 10,000 op de maan Phobos en Hel.

DOOM Eternal krijgt daarnaast een optionele Invasion-modus die vergelijkbaar is met Dark Souls. Spelers kunnen een wereld van een andere speler invaden om het hem of haar moeilijker te maken. De invader wordt dan één van de aanwezige demonen.

Als laatste onthult Bethesda dat de game zal verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en de PC.

Reacties

wpDiscuz