Dit harnas laat je de pijn van een kogelinslag letterlijk voelen tijdens het gamen (video)

Je zal het plots niet zo leuk vinden als je enkele keren geraakt wordt in Call of Duty of Battlefield.

De meeste gamers zullen wellicht nog niet van het apparaat ‘Araig’ gehoord hebben. Araig is een exosuit-pak dat je zou kunnen gebruiken wanneer je een shooter speelt. Wanneer je gedurende een game wordt neergeschoten dan zal je dit ook echt door dit pak voelen. Natuurlijk zal het absoluut niet zoveel pijn doen zoals in de echte wereld, maar je zou wel meer dan genoeg voelen zodat je het liefst vermijdt om geraakt te worden tijdens een spel. De precisie van het pak is overigens zeer accuraat omdat er bijna 50 plaatsen op je lichaam zijn waar je vibraties kan voelen van een schot.

Dit zou ervoor moeten zorgen dat gamen nog realistischer aanvoelt, maar vooral intenser. Araig is ondertussen al enkele jaren in ontwikkeling, maar zal normaal in 2017 eindelijk het daglicht zien. Games zoals Call of Duty en Battlefield spelen met dit stukje technologie is in theorie mogelijk.

Indien je Araig een verdomd cool apparaat vindt en zelf in huis wil halen dan zal je wel wat euro’s opzij moeten leggen. Eén pak kost namelijk bijna 800 euro. (MG)

Reacties

wpDiscuz