EA stopt door druk van de regering met het verkopen van FIFA Points in België

Het begin van een nieuw tijdperk?

De Belgische regering liet in 2018 weten dat ze lootboxes zien als een vorm van gokken. Bij diverse games werden vervolgens deze lootboxes verboden en moesten ontwikkelaars deze uit hun games verwijderen in België. Nu heeft EA ook laten weten dat het niet meer mogelijk zal zijn om FIFA Points te kopen in België.

Het nieuws werd gedeeld via de officiële EA-website. Vanaf 31 januari zullen spelers in België geen FIFA Points meer kunnen kopen. Wel zal het nog mogelijk zijn om pakjes met munten te kopen die je verdient door de game te spelen. Hoewel EA de FIFA punten uit hun game haalt, zijn ze wel absoluut niet akkoord met de beslissing van de Belgische regering:

“Na verdere gesprekken met de Belgische autoriteiten, hebben we besloten om geen FIFA-punten meer te koop aan te bieden in België. We zijn bezig om deze veranderingen door te voeren tegen 31 januari 2019, zowel in onze FIFA console- als pc-games.”

“Dit betekent dat spelers in België geen punten meer zullen kunnen kopen om FIFA Ultimate Team-pakketten te verkrijgen. Spelers hebben wel nog steeds toegang tot de Ultimate Team-spelmodus en kunnen met hun huidige spelers verder spelen. Alle inhoud van het spel kan, zoals altijd het geval geweest is, gewonnen worden door het spel te spelen en spelers kunnen blijven gebruikmaken van munten en de transfermarkt.”

“Alle spelers in België die bestaande FIFA-punten in hun account hebben, kunnen deze blijven gebruiken, maar ze zullen er geen meer kunnen kopen. We wensen onze verontschuldigingen aan te bieden aan onze spelers in België voor het ongemak dat deze wijziging met zich meebrengt.”

“Wij streven ernaar om onze spelers keuze, billijkheid, waarde en plezier aan te bieden in al onze games. We geven hen niet alleen verschillende opties voor de manier waarop ze spelen, maar we nemen bovendien ook de kansen per pakket op in onze games voor de transparantie die onze spelers wensen om weloverwogen inhoudelijke keuzes te maken.”

“Hoewel we deze stap zetten, zijn we het niet eens met de interpretatie van de wet door de Belgische autoriteiten en blijven we zoeken naar meer duidelijkheid hierover. De impact van deze wijziging op FIFA Ultimate Team in België heeft geen wezenlijke impact op onze financiële prestaties.”

Reacties

wpDiscuz