Goedgekeurd patent van Sony geeft eerste details van de PlayStation VR 2 voor de PlayStation 5!

De VR gaat ook next-gen

Een paar dagen terug maakte Sony bekend dat de PlayStation 5, eind 2020 in de winkels komt te liggen. Verder liet de Japanse game tijdschrift Famitsu weten dat de PlayStation 5 een CPU krijgt die ongeveer zeven keer sterker is dan die in de PS4.

Met een veel sterkere console kan je niet alleen prachtige games in native 4K-resolutie weergeven, maar is het ook mogelijk om Virtual Reality-games naar een hoger niveau te tillen. Sony gaf eerder al aan dat de PlayStation 5, compatibele zal zijn met de huidige PlayStation VR, maar achter gesloten deuren werkt Sony al aan een PlayStation VR 2.

De website Letsgodigital heeft wederom een gepubliceerde patent van Sony weten te bemachtigen. Eerder was het Letsgodigital die Sony’s PS5 devkit-patent verspreide over het wereldwijde web.

Hieronder is de onlangs gepubliceerde patent van Sony voor de PlayStation VR te zien die op 3 oktober 2019 werd goedgekeurd door de USPTO (United States Patent and Trademark Office).

De PlayStation VR 2 bevat een ingebouwde camera en bewegingsdetectie. De negen LED lampjes op de  voor-, zij- en achterkant van de VR headset worden gevolgd door de PlayStation Camera. Hiermee worden de bewegingen van de speler nauwkeurig vertaald naar een game. De PlayStation VR 2 bevat verder een ingebouwde microfoon en een tweetal front-camera’s, zodat de speler bewust kan worden van de echte wereld zonder de headset uit te doen. Sont noemt dit de transparante weergave. Deze functie zou ook gebruikt kunnen worden om Augmented Reality weer te geven.

Ook de Move Controllers krijgen een nodige upgrade(de huidige Move controllers zijn nog van de tijd van de PS3). Volgens het patent krijgen de nieuwe controllers een ingebouwde camera.

De PlayStation VR krijgt de optie om er een wireless headset van te maken via Bleutooth. De headset zal dan voorzien worden van zijn eigen stroomvoorziening, evenals een eigen video / audio signaalbron. Het is ook gewoon mogelijk om de headset met een kabel te verbinden aan de game console.

Als laatste wordt er een optie besproken waar twee aparte displays worden gebruikt, één voor ieder oog. Hiermee kunnen ontwikkelaars 3D stereoscopische beelden tonen via de PlayStation VR 2 headset.

Wanneer de PlayStation VR 2 officieel onthuld gaat worden is niet bekend. Meer weten over de PlayStation 5? lees dan hier alle details die bekend zijn gemaakt in april en hier alle details die recent zijn onthuld.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Lana

Stop met masturberen! Honderden meisjes uit jouw stad staan klaar voor echte vergaderingen! Kom en zorg ervoor – http://www.lady4.fun

wpDiscuz