Hands-on: Historische terugblik op Circuit Zandvoort tijdens het F1 2017 event!

We mochten rijden op het virtuele circuit

Het Formule 1 seizoen mag nu wel genieten van een pauze, op digitaal gebied gaan we gewoon door! Circuit Zandvoort was even omgetoverd voor het F1 2017 event, pure nostalgie zoals ook de game F1 2017 zal laten zien!

Tijdens het F1 2017 event kregen we tijdens de presentatie,  meer informatie over de game F1 2017 en wat het verschil gaat zijn met de vorige game. We kregen uiteraard ook de mogelijkheid om als eerste de game F1 2017 te spelen en konden we deel nemen aan de Ziggo Formule-E Battle met de game F1 2017. Ook Richard Verschoor, aanstormend racetalent bij Red Bull, was aanwezig en waagde zich aan het digitale rubber tijdens het event.

F1 2017 – Beter en sterker dan ooit!

Uiteraard zal F1 2017 de nodige verbeteringen en toevoegingen hebben. Wat het meest opvalt is de toevoeging van de klassieke Formule 1 wagens, daar zaten ongetwijfeld veel liefhebbers op te wachten. Het is pure nostalgie om de historische wagens waarmee Formule 1 ooit begon te kunnen besturen. Hierdoor kan je meerdere klasses spelen en je kan ook kiezen om multi-class te rijden, ofwel oud versus nieuw.

Ontwikkelaar Codemasters is druk bezig geweest met het uitbreiden van de Carreer-modus in de game. Er is onder andere te zien hoe vaak je een onderdeel aan de auto hebt vervangen en hoe vaak je het onderdeel maximaal mag ontvangen. Om het nog leuker te maken kan je upgrades vrijspelen en installeren op je auto, dat alles om de auto net wat sneller en betrouwbaarder te maken.

Naast de Carreer zijn er genoeg extra mogelijkheden in de game zodat je alleen of samen met vrienden nieuwe uitdagingen kan aangaan. Hoe meer resultaten je behaalt, hoe hoger jouw reputatie rang zal worden. Je kan zelfs het niveau van de AI coureurs beter controleren en instellen op maximaal 110%, mocht je de uitdaging extra zwaar willen maken.

Conclusie

We hebben F1 2017 maar kort gespeeld, toch hebben we al een kleine impressie gekregen wat we van de game kunnen verwachten. De game is grafisch niet extreem veel verbeterd, wel kon je het verschil zien dat de game op de PlayStation 4 Pro overduidelijk mooier is. De extra effecten die zijn toegevoegd, bijvoorbeeld regen of grind, is veel dynamischer geworden en geven een betere beleving. De gameplay is verfijnder en je kan meer instellen naar jouw rijstijl of wat jij fijner vindt rijden. Een belangrijke toevoeging in F1 2017 zijn de klassieke Formule 1 auto’s, je leert dan toch het verschil kennen met de hedendaagse auto’s. Een leuke extra is het circuit van Monaco waar je in het donker kan rijden.

F1 2017 zal per 25 augustus verkrijgbaar zijn op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer over F1 2017 weten? Hou de site goed in de gaten voor een uitgebreide review van de game!

Reacties

wpDiscuz