Hands-on: Little Nightmares – Een leuke verrassing

Dit kan wel eens een heel interessante game worden

Enkele dagen geleden kregen we de kans om platformer Little Nightmares uit te gaan testen. Een game die gemaakt is door de ontwikkelaars verantwoordelijk voor o.a. LittleBigPlanet op PSP en TearAway. Grote toppers in hun genre en de verwachtingen mogen dan ook terecht hoog zijn.

We kregen het tweede level uit de game voorgeschoteld en mochten dit van begin tot eind spelen. De speelsessie nam een klein uurtje in beslag. Er was nog redelijk weinig context verhaalgewijs, maar dat is natuurlijk niet zo gek wanneer je midden in de game wordt gedropt. We kropen in de huid van een minuscuul klein meisje In Little Nightmares genaamd Six. Ze valt vooral op door haar fluogeel regenjasje. Ze is niet veel groter dan de gemiddelde koffer dus het is vaak een uitdaging om objecten te bereiken.

Leuke uitdaging

Deze Little Nightmares kan je het beste omschrijven als een puzzelende platformgame. Aangezien je ontzettend klein bent, kan je jezelf niet echt verweren tegen de veel grotere vijanden in de game en moet je slim zijn om rond hen heen te manoeuvreren. Af en toe ligt de oplossing letterlijk voor je neus, maar bij momenten moet je toch even nadenken hoe dit aan te pakken. Sommige games waarbij je moet ‘puzzelen’ hebben wel eens de neiging om frustrerend moeilijk te worden, maar dat is tijdens onze speelsessie gelukkig nooit het geval geweest. Meestal vind je na enkele pogingen wel de oplossing en is de voldoening des te groter.

Qua besturing laat deze Little Nightmares een beetje aan LittleBigPlanet denken, maar dan wat uitgebreider. Zo moet je vaak al klimmend, springend en door aan objecten te sleuren het einde van een kamer bereiken. Je moet het ook weer steeds op een andere manier doen waardoor het spel ook heel leuk blijft. Ondergetekende had in het begin wel vaak wat moeite met de gameplay, maar dat lag eerder aan de brakke gaming skills dan aan de game zelf. Een tutorial-level had ongetwijfeld veel geholpen, maar deze zal er wellicht wel zijn in de uiteindelijke game.

Het platformen en oplossingen zoeken is leuk, maar het is vooral qua sfeer dat deze Little Nightmares in het oog springt. Het spel doet op veel vlakken denken aan een modernere versie van het immens populaire Limbo en dat is natuurlijk enkel maar een gigantisch compliment. Ook Little Nightmares is wat ‘donkerder’ en de vijand die wij voor de kiezen kregen zal ook niet bepaald schoonheidswedstrijden winnen.

Conclusie

Wat we speelden van deze Little Nightmares stelt ons alvast gerust. Deze game wordt een bizarre, maar vooral boeiende puzzel/platformer die voor fans van het genre een must-have zal worden indien de kwaliteit van deze eerste speelsessie naar de gehele game wordt doorgetrokken. De titel zal voor slechts 19,99 euro vanaf 28 april te koop zijn en hier krijg je normaal zo’n 6-tal uur gameplay voor. Een spotprijs voor een spel dat wellicht een unieke ervaring zal bieden.

Reacties

wpDiscuz