Hands-on: Luigi’s Mansion 3 – Mogelijk Nintendo’s beste game van 2019

Eentje om in de gaten te houden

Afgelopen week waren we door Nintendo uitgenodigd voor een exclusieve hands-on sessie met Luigi’s Mansion 3, één van de grote games van Nintendo voor het einde van 2019. In deze preview geven we onze impressies over Luigi’s eerste grote avontuur op de Nintendo Switch.

Opening van de game

Van Nintendo mochten we de opening van Luigi’s Mansion 3 spelen tot en met de allereerste baas. De game begint met een cinematic waarbij Luigi, Mario, Princess Peach en Captain Toad op vakantie gaan naar een groot hotel. Dit hotel is niet zo onschuldig, want het blijkt een spook hotel te zijn. In de nacht gaat het flink fout, want Mario, Toad en Peach zijn op mysterieuze wijze verdwenen. Het is aan de bange Luigi om zijn broer en zijn vrienden te redden.

Hiervoor heeft Luigi een zaklamp, een zuignap en een stofzuiger. Om spoken te verslaan moet je een spook eerst met je zaklamp stunnen, dan slaan met je stofzuiger zodat ze zonder tegenstand in de stofzuiger gaan. Dit is allemaal niet even makkelijk want sommige spoken vragen meer strategie en precisie. Alle tools die Luigi tot zijn beschikking heeft, moet de speler zorgvuldig in gebruik nemen.

Combat en Puzzels

In de demo die we mochten spelen stonden twee game mechanics centraal namelijk vechten tegen spoken en puzzels oplossen om naar een volgend gebied te gaan. De combat zit heel goed in elkaar. Ook moeten we zeggen dat de game best uitdagend is. Veel van de aanwezige journalisten en influencers, hebben de baas uit de demo niet weten te verslaan. Zoals eerder gezegd, moet de speler echt alle tools die Luigi tot zijn beschikking heeft, nauwkeurig in gebruik nemen. De baas van de demo had bijvoorbeeld armor waardoor je hem niet meteen kon stofzuigen na het stunnen met je zaklamp. Eerst moet je namelijk de zuignap gebruiken in combinatie met je stofzuiger om de armor eraf te halen. Pas daarna heb je maar enkele seconden om toe te slaan.

Naast de combat hebben we enkele puzzels moeten oplossen. Zo moesten we de stofzuiger laten blazen met de alternatieve modus om een wiel op afstand te draaien. Een geheime deur moesten we in een donkere kamer vinden met de zaklamp en een we hebben Luigi’s nieuwe tooltje namelijk de Gooigi moeten gebruiken om langs een dodelijke obstakel te komen. Gooigi is een spook-dubbelganger van Luigi die bijvoorbeeld door hekken of spijkers kan lopen. Zo kan Gooigi op plekken komen die onmogelijk zijn voor Luigi. Met een simpele knop bestuurt de speler Gooigi in plaats van Luigi. De puzzels waar we gebruik moesten maken van Gooigi waren de leukste tijdens onze hands-on sessie. Overigens werd ons verteld dat Gooigi in de finale game ook speelbaar zal zijn door een andere persoon via local co-op.

Graphics

Luigi’s Mansion 3 ziet er heel goed uit op de Nintendo Switch. Wij hebben de game alleen gezien in de docked-modus. Er is heel veel aandacht voor detail in het hotel zelf maar ook bij Luigi. Zo heeft Luigi voor alles wat hij tegenkomt wel een unieke reactie en gezichtsuitdrukking. De lichteffecten en schaduwen zijn ook heel sterk in deze game. Als laatste draaide de game behoorlijk goed wat betreft prestaties. We hebben geen framedrop gehad, ook niet met heel veel spoken tegelijk op het scherm. Maar of het ook zo is in de finale game of in de handheld-modus, moet nog blijken.

Conclusie

Luigi’s Mansion 3 lijkt de volgende exclusieve topper te gaan worden voor de Nintendo Switch. De game speelt lekker, ziet er goed uit, is best uitdagend en is ook nog eens hilarisch. Wij kijken erg uit naar de game die volgens een woordvoerder van Nintendo, nog altijd gepland staat voor een release in 2019 voor de Nintendo Switch.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes

Begin nu met het verdienen van $ 17k of meer, gewoon door heel eenvoudig en eenvoudig werk vanuit huis te doen. Vorige maand heb ik $ 18642 van deze online baan ontvangen door hem met mijn laptop 2 uur per dag te geven. Iedereen kan nu thuiskomen en echt geld online verdienen door hier de details te volgen ……….

Ook habe ich angefangen ——— >>>>>>> KASSE9.COM

wpDiscuz