Hands-on: Rage 2 – Een veelbelovende shooter

Knallen in het Wasteland

Begin januari kregen wij de kans om in Eindhoven de gloednieuwe RAGE-game van Bethesda aan de tand te voelen. De shooter verschijnt al in mei dus we waren best benieuwd naar het resultaat van deze preview.

30 jaar na het origineel

Fans van het origineel zullen blij zijn om te horen dat we opnieuw het Wasteland naar hartelust kunnen verkennen. Deze sequel speelt zich wel 30 jaar later af in een nog steeds zeer post-apocalyptische wereld. Zo zullen nieuwe gamers zich ook onmiddellijk thuis voelen als ze de eerste RAGE niet hebben gespeeld en de fans van het eerste uur zullen blij zijn om te horen dat er ook oude bekenden terug opduiken.

Stroeve wagens, heerlijk wapengekletter

We werden tijdens de demo onmiddellijk in de actie gesmeten. We moesten in ons voertuig van dienst een gepantserde vrachtwagen volgen die bescherm werd door motoren en andere kleinere voertuigen. Wat volgde was een knalspektakel en heel wat botsingen. In RAGE gaat het er hard en stevig aan toe en dat geldt ook tijdens je vele rijmomenten. Leuk en spektakelvol, maar je eigen wagen bestuurt toch nog redelijk stroef. Iets waar de ontwikkelaar gelukkig zich ook van bewust is en nog zou aanpakken voor de release in mei.

Na deze missie werden we gedropt in een kleine stad en moeten we de plaatselijke burgemeester gaan redden van een bende gekken. Tevens ook de eerste keer dat we met onze wapens aan de slag kunnen en al onmiddellijk besef je dat dit ook het aspect is waar RAGE in moet uitblinken. Een heerlijk vlotte gunplay, toffe spectaculaire actie gemixed met orginaliteit. De wapens klinken echt top en het schieten voelt ook heel natuurlijk en heerlijk aan. Iets wat niet steeds bij elke shooter altijd is.

De open wereld

Hierna kunnen we het gehele open wereld gaan verkennen of enkele missies doen in dit Wasteland. Tijdens het verkennen, is al snel duidelijk dat er heel wat in deze wereld valt te doen. Zo heb je zijmissies, kan je heel wat kleine huisjes bezoeken voor wapens en gear die al dan niet bevolkt worden door vijanden en zal je regelmatig ook een bende mutanten of ander gespuis tegenkomen die je te voet of per voertuig het leven zuur willen maken tijdens dat verkennen. Er lijkt dus zeker genoeg te doen in deze wereld. Wel moeten we zeggen dat grafisch deze open wereld er nog niet echt fantastisch uitziet als we dit gaan vergelijken met andere recente games.

We krijgen tijdens onze hands-on eerst al twee missies voorgeschoteld na het redden van de burgemeester wanneer we deze open wereld verkennen. De eerste is (eerlijkheidshalve) een frustrerende race met je buggy waarbij je als winnaar over de finish moet rijden. Ook hier kwam de beperkte controle over je wagen weer naar boven. Je merkt dat de basis best goed zit en dat deze races ook leuk zouden kunnen zijn, maar momenteel voelen de controls dus nog niet perfect aan.

De andere missie daarentegen, is dan weer ontzettend leuk. We worden in een tv show gedropt die live wordt uitgezonden. Hierbij is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk mutanten neerschiet in kleine, maar boeiende kamers. De ene mutant al wat sterker dan de andere en in de laatste kamer wacht er een grote baas op jou. Ook hier konden we niets op aanmerken. Leuke confrontaties, fijne en toffe wapens en originele en boeiende vijanden. Op dat gebied zit het dus volledig snor.

Hierna gingen we terug naar het stadje en krijgen we een stuk verhaal voorgeschoteld met hierna gekruid met weer flink wat actie. Qua verhaal weten we niet of dit echt zal kunnen boeiend, maar het is natuurlijk maar een zeer klein stuk dat we konden spelen. Uiteindelijk zal deze RAGE 2 ook niet het type game zijn dat gamers echt puur voor de story zullen kopen.

Conclusie

RAGE 2 kon ons op veel delen alvast bekoren. Het wapengekletter en de confrontaties zijn top en voelen heerlijk aan. De wereld zelf is qua kleurenpalet misschien een beetje eentonig, maar heeft hopelijk genoeg te bieden om lang te boeien. Het aspect waar we echter niet wild van waren is het besturen van de voertuigen. De ontwikkelaar gaf aan hier nog zeker een mouw aan te passen wel. Indien het verhaal en de gehele wereld ook nog wat kan boeien dan zal RAGE 2 ongetwijfeld een shooter worden die fans van het genre zeker zal bekoren. Ons eindoordeel is voor mei.

Reacties

wpDiscuz