Hands-On: The Elder Scrolls Online Morrowind

Kan Morrorwind de magie vangen van The Elder Scrolls?

Morrowind, origineel uitgekomen in 2002, vangt tot op de dag van vandaag de interesse van spelers wereldwijd. De actieve mod groepen online die nog steeds bezig zijn om het in een nieuw jasje te steken bewijzen dit. Elder Scrolls Online (ESO), de MMORPG, brengt Morrowind nu als een grote uitbreiding uit op 6 juni. Iets dat met  argusogen bekeken wordt door de liefhebbers van deze wereld. Kan een MMO de magie (en verwachtingen) van een goed Single Player spel vangen? Dat is de vraag.

Paddenstoelen!

Een belangrijke feature in Morrowind is terug in al zijn glorie. Klein, groot, gigantisch, halve huizen en volledige constructies in de paddenstoelen geven je echt het gevoel dat je terug bent in dat magische landschap. Alles speelt zich af op het eiland Vvardenfell. Dit zou volgens de makers even groot moeten zijn als het vroegere Morrowind. Niet alleen de vegetatie en de grootte zijn hetzelfde maar ook het gekke van Morrowind hebben ze goed overgebracht. Je zal er kleurrijke kleding en wapens terugvinden dat je misschien amper of niet kan vinden in de meer traditionele Elder Scrolls (Online). Een klein detail. Het speelt zich 700 jaar voor de originele Morrowind af. Aangezien er dan nog geen vulkaan uitbarsting is geweest zal je toch vele andere type gebieden terugvinden dan in het eerste spel.

De quests zijn typisch alsook anders. De ‘ga dit halen’-quests zijn er nog genoeg. Het landschap compenseert wel. O.a. de ondergrondse gebieden leken me verrassend levendig. Normaal slaan we nog al eens graag wat monstertjes neer om ons wat beter te voelen na een dagje werk. Maar vele verhaallijnen laten je niet zoveel vechten hier. Dit stoorde ons echter niet. Zelfs slechte poëzie tussen sommige karakters kon ons niet deren doordat de meeste quests wel interessant zijn zonder strijd.

Belangrijk om te weten is dat dit voor zowel beginners als volledige gelevelde spelers toegankelijk is. Alle uitdagingen schalen mee naar boven zodat niets te makkelijk wordt. Wij zijn met een vers karakter begonnen en konden perfect naast de high-level spelers spelen zonder moeite.

Ik zag 2 beren…

Correctie. We hebben honderden beren gezien tijdens onze speelsessies. Dit komt door de eerste nieuwe klasse sinds 3 jaar, de Warden. Deze kruising tussen Ranger en Druid benut de natuur- en dierenkrachten. Met je ultieme kracht kan je een grote beer oproepen. We weten nog steeds niet of de beer nu meer een Tank of een DPS moet voorstellen. De Warden zou in principe alle rollen moeten kunnen invullen hoewel we merken dat enige vaardigheid zeker aan de orde is. We hebben plezier met deze klasse. Dit kwam o.a. omdat je jezelf vrij makkelijk in leven kan houden wanneer je alleen speelt. Bepaalde vaardigheden zagen er ook gewoon top uit met de beesten die je kan oproepen om je vijand creatief de grond in te boren. Deze beste vriend van de beer lijkt ons een grote kanshebber te zijn om de nieuwe favoriet te worden voor vele spelers. Laat ons weten wat jij denkt in de comments.

PvPvPvP

De uitbreiding introduceert ook 4v4v4 multiplayer. 3 team multiplayer bestaat reeds in de Cyrodiil zone maar deze keer houden ze rekening met de gear en stats van de spelers om het gebalanceerd te maken. Dit wil niet zeggen dat het direct super gebalanceerd. is De ontwikkelaar wil naar verloop van tijd hier een tournament spel van maken dat men kan streamen op bv. Twitch maar er is nog geen spectatormodus of dergelijke. Momenteel concentreren ze zich op de implementatie van het systeem.  Momenteel hebben we dit nog niet kunnen uittesten. We houden je op de hoogte zodra we dit kunnen.

Spelplezier

We denken dat dit tot nu toe één van de best uitbreidingen zal worden. Dit vanwege de interessante omgeving met vele verschillende gebieden erin met elk hun eigen stijl en gevoel. De quests zijn ook eens iets anders en de nieuwe klasse, de Warden, zal zeker in smaak vallen hoewel dit misschien nog wat balancering nodig heeft. Hopelijk slaan ze dan ook nog de spijker op de kop met de PvP. Dan lijkt me dit een reden om terug te komen naar ESO.

Reacties

wpDiscuz