Heel wat nieuws en beelden onthuld van wat de grootste Pokémon-game ooit moet worden

Een open wereld

Nintendo en The Pokémon Company hebben vandaag met een Direct-presentatie, heel wat uit de doeken gedaan over de aankomende Pokemon-games voor de Switch, namelijk Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Pokemon Sword and Shield gaat over de achtste generatie van Pokémon in de Galar-regio. Dit is een land die geïnspireerd is door Engeland. Galar bevat Pokémon uit verschillende regio’s maar ook totaal nieuwe. In de onderstaande video zijn er zeven nieuwe Pokemon onthuld namelijk Wooloo, Gossifleur, Drednaw, Corviknight, Eldegoss en de twee legendarische Pokemon genaamd Zacian (sword) en Zamazenta (shield).

De game kent een aantal grote vernieuwingen waaronder grote open gebieden waar wilde Pokémon in Let’s Go-stijl rondlopen. Aan de hand van het weer, duiken er verschillende Pokémon in de natuur. Wanneer je in een open gebied komt, krijg jij volledige controle over de camera en kan je dus deze game deels in third person-view spelen. In deze open gebieden verschijnen ook Raid’s die je online of samen met vrienden kan spelen. Raid-bosses zijn gigantische Pokemon met heel veel HP en kracht. Wanneer je een Raid-boss weet te verslaan, kan je deze proberen te vangen.

Het samen vechten tegen een Raid-boss kan niet altijd genoeg zijn. Hierdoor beschikken trainers ook over een zogenaamde Dynamax-optie. Eenmaal per gevecht kan je een Dynamax-transformatie activeren, waarmee je Pokemon een reus wordt met splinternieuwe animaties en natuurlijk een power-boost. Tijdens Raids, krijgt maar één speler de mogelijkheid om Dynamax te activeren. Tijdens het verhaal kan je per gevecht één keer Dynamax activeren. In de trailer zien we bijvoorbeeld een Raichu die veel groter wordt dan een Gyarados.

Verder is de kampioen van Galar bekendgemaakt genaamd Leon. Zijn broertje genaamd Hop is jouw rivaal. Hij begint aan zijn avontuur om zijn broer te evenaren op de dag dat jij Pokémon trainer wordt. Bij iedere Pokémon RPG hoort natuurlijk ook een professor. Dit keer is het een oude ervaren vrouw genaamd Magnolia. Zij wordt ondersteund door haar kleinkind en assistent namelijk Sonia, overigens ook de rivaal van kampioen Leon.

Als laatste is de releasedatum van Pokémon Sword and Shield bekendgemaakt, De games verschijnen op 15 november 2019 exclusief voor de Nintendo Switch. The Pokemon Company heeft ook een dubbel-pakket aangekondigd waarbij je de twee games tegelijk krijgt. Een prijs hiervoor is nog niet bekendgemaakt.

Reacties

wpDiscuz