Wat is nu eigenlijk de krachtigste console? De PlayStation 5 of de gloednieuwe Xbox-console

Er wordt dit najaar een console-oorlog uitgevochten

Gisteren kondigde Microsoft aan hun gloednieuwe console, de Xbox Series X, in november van dit jaar verschijnen. Tevens kondigde Sony ook aan dat PS4-games zullen speelbaar zijn op de PlayStation 5.

Wat is de nu krachtigste console ooit?

De PlayStation 5 zal ettelijke keren krachtiger zijn dan de PS4 en ook de nieuwe Xbox Series X is een monster. De specs van beide consoles zijn nu ook gekend, maar welke is de krachtigste console ooit?

Dit zijn de specificaties van de PlayStation 5 tegenover de Xbox Series X:

Beide next-gen consoles hebben een custom CPU en GPU van fabrikant AMD. De CPU en GPU van de Xbox Series X hebben wel meer CU’s en draaien op iets hogere clocksnelheden. Daardoor komt de Xbox Series X op 12 Teraflops aan totale rekenkracht, terwijl de PlayStation 5 blijft op 10.28 Teraflops.

Het ziet er dus naar uit dat de nieuwe Xbox 15 tot 20% krachtiger is dan de PS5. Sony hun console wint wel als het gaat om de snelheid van de SSD. Hierdoor zijn laadtijden op de PS5 nog korter dan op de Xbox Series X. Naast kortere laadtijden, kunnen ontwikkelaars de snelheid van de SSD gebruiken om werelden zo uniek mogelijk te maken, omdat assets nu extra snel worden geladen.

Welke console moet ik nu kopen?

De Xbox Series X is dus een beetje krachtiger dan de PlayStation 5, maar nog steeds is de PS5 net zoals deze nieuwe Xbox een monster in vergelijking met de huidige consoles. De PS4 en Xbox One zijn namelijk lachertjes in vergelijking met de opkomende machines.

In theorie is het dus wel mogelijk dat games een tikkeltje mooier zijn op de de nieuwe Xbox. Maar uiteindelijk zal het toch gaan om wat de leukste games zijn en welke ontwikkelaars het beste werk afleveren.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes

Uitnodiging vоог dе Sex Club –> http://chogoon.com/srt/u7dlv

wpDiscuz