Dit is waarom Nintendo Switch games altijd duurder zijn

Je leert weer iets bij

Je hebt vast wel eens van interactieve cross-platform games gehoord: ze zijn niet alleen ontzettend leuk, maar geven games over de hele wereld de kans om hetzelfde spel te spelen en onderdeel te worden van één community. Dit is met name handig voor platformen met kleinere multiplayerpopulaties. Daarnaast maken cross-platform games het mogelijk om in combinatie met een VPN in andere regio’s te gamen. Cross-platform games worden dan ook steeds populairder.

Toch blijkt dat cross-platform games niet altijd even eerlijk zijn. Zo zijn sommige games makkelijker te spelen op een computer dan op bijvoorbeeld een PlayStation. Daarnaast zijn games voor sommige consoles, zoals de Nintendo Switch, een stuk duurder dan dezelfde game voor een ander consoles.

Gemiddeld zijn games op de Nintendo Switch bijvoorbeeld €10 duurder dan dezelfde games op de PlayStation 4 en Xbox One. Om maar een paar voorbeelden te noemen: Aragami, Rime, Minecraft en Puyo Puyo Tetris.

Maar wat is de reden hiervoor?

De reden waarom games voor de Nintendo Switch gemiddeld €10,- duurder zijn dan voor de Xbox One en Playstation 4 is dat het productieproces een stuk duurder is. Omdat de Nintendo Switch een handheld console is, heeft het bedrijf ervoor gekozen om cartridges te gebruiken. Cartridges zijn een stuk duurder dan dvd’s of blue-ray’s.

Daarnaast hangt de prijs van een cartridge ook af van de grootte van de game. Cartridges zijn beschikbaar in grootten van 1GB tot 32GB. Nu kost het produceren van een 32 GB cartridge natuurlijk veel meer geld dan het produceren van een 1 GB cartridge.

Nintendo heeft ervoor gekozen om de extra kosten die de ontwikkelaars hebben door te rekenen aan de gamers.

Ook digitale games zijn duurder

Nu zou je verwachten dat de games in de eShop van Nintendo goedkoper zouden zijn. Voor die games is tenslotte geen cartridge nodig. Echter, dat is niet het geval. Nintendo heeft er namelijk voor gekozen om overal dezelfde prijs te hanteren. Dit uit angst dat het voor verkopers niet meer interessant zou zijn om de games voor de Nintendo Switch te verkopen.

Reacties

wpDiscuz