Maak van je woonkamer een pretpark met de Oculus Rift (video)

Heb je zin in een rollercoasterrit, maar wil je niet in de ellenlange wachtrijen aanschuiven in pretparken? Geen probleem, want met de Oculus Rift kan je binnenkort van je eigen sofa een rollercoaster maken. De toepasssing ziet er enorm cool uit, maar is ook behoorlijk duizelingwekkend als we onderstaande filmpjes mogen geloven. Net een echte […]

Heb je zin in een rollercoasterrit, maar wil je niet in de ellenlange wachtrijen aanschuiven in pretparken? Geen probleem, want met de Oculus Rift kan je binnenkort van je eigen sofa een rollercoaster maken.

De toepasssing ziet er enorm cool uit, maar is ook behoorlijk duizelingwekkend als we onderstaande filmpjes mogen geloven. Net een echte rollercoaster dus.

Eerder zagen we ook al iemand Team Fortress 2 spelen met de Oculus Rift in combinatie met de Virtuix Omni VR treadmill. De man leek deel te nemen aan een echte veldslag, en toch staat ie gewoon thuis in z’n living. Verder kwam het trio Erkki Trummal, Andre Berlemont en Morten Brunbjerg op het idee om een onthoofding te simuleren met de indrukwekkende 3D-bril. Ook dat voelt ijzingwekkend realistisch aan.

Waarschijnlijk verschijnen er binnenkort nog heel wat meer toepassingen, maar wij dromen al weg bij de gedachte dat we de Skylines van BioShock Infinite in virtual reality kunnen beleven… Shut up and take my money!

Reacties

wpDiscuz