Een nieuwe Bioshock-game is mogelijk in ontwikkeling bij Take-Two Interactive

Hopelijk klopt dit

ason Schreier, populaire schrijver van Kotaku komt eens in de zowel tijd met interessante artikelen die een goed beeld schetsen van wat zich afspeelt bij verschillende ontwikkelaars en uitgevers. Door met verschillende anonieme sleutelfiguren te praten werkt hij vraagstukken uit als: Wat is er gebeurt bij Irriational Games na Bioshock Infinite? Waarom heeft uitgever Electronic Arts Viseral Games gesloten?

Nu heeft Jason Schreier een artikel gepubliceerd die ons inzicht geeft in de studio Hanger 13 die werkte aan Maffia 3. Volgens Schreier ging er veel mis bij de ontwikkeling van Maffia 3. Zo mocht de game meerdere keren terug naar de tekentafel, zorgde de verouderde game-engine voor veel problemen en werd er wel zes jaar aan de game gewerkt. Ontwikkelaars wisten verder dat er een grote grind in de game was om het einde van de game te bereiken maar het besluitvormende top wilde dit niet veranderen.

Een opvallende stukje detail uit het artikel van Schreier is dat na Maffia 3, Hanger 13 de optie kreeg om te kiezen voor een nieuwe IP of Maffia IV. Er werd gekozen voor een nieuwe IP waarbij de speler een spion was en de game zich afspeelde in Berlijn 1960. Op een gegeven moment is ook dit project niet geworden wat had gemoeten. Meerdere ontwikkelaars zijn volgens het artikel vertrokken bij Hanger 13 want ondertussen stelde Take-Two Interactive een nieuwe team samen om te werken aan een topgeheim project die codenaam Parkside draagt.

Jason Schreier is vervolgens dieper gaan graven en is tot de conclusie gekomen dat project Parkside, de volgende Bioshock-game is. In welke fase de nieuwe Bioshock-game nu is, is niet duidelijk. De kans bestaat dat we tijdens de E3 in juni een officiële aankondiging krijgen.

Het uitgebreide artikel omtrent Hanger 13 van schrijver Jason Schreier kunnen jullie hier lezen.

Reacties

wpDiscuz