Officieel: bijna alle PS4-games zullen speelbaar zijn op PlayStation 5 met ‘verbeterde performance’

Schitterend nieuws

Vandaag organiseerde Sony een PlayStation 5 evenement waar ze de technische aspecten vooral uit de doeken deden over de opkomende console. Nadat het er vooral op neer kwam dat de PS5 tien keer krachtiger zou zijn dan de PS4 was het meest interessante gedeelte wellicht de backwards compatibility.

PS4 games speelbaar op PlayStation 5 in boost modus

Sony kondigde aan dat de PS5 een zogenaamde ‘boost modus’ zal bevatten. Dit zorgt ervoor dat de games beter zullen presteren op de nieuwe PlayStation.

Momenteel werden de 100 meest populaire PS4 games getest op de PlayStation 5 en de resultaten waren fantastisch, aldus Sony. Bijna al deze populaire spellen zouden onmiddellijk werken bij de PS5 launch met enkele uitzonderingen van games die de snelheid van de nieuwe console niet kunnen verwerken.

De andere 4.000 PS4 games moeten nog getest worden of deze werken met de boost modus van PlayStation 5, maar ze verwachten hierbij ook zeer goede resultaten.

Geen PS1, PS2 of PS3-games op PlayStation 5

Gamers die hoopte om ook oudere PlayStation games op de PS5 te zien, moeten we teleurstellen. Daar lag geen prioriteit voor Sony en volgens hen is dit ook enkel maar gevraagd door een zeer kleine minderheid.

PlayStation 5 release nog dit jaar of toch niet?

Normaal gezien zou de PlayStation 5 dit najaar verschijnen, maar gezien de huidige coronacrisis zal dit toch afwachten zijn of de console release niet plots naar 2021 verschuift. De machines worden namelijk geproduceerd in China en de productie zal sowieso vertraging hebben opgelopen hierdoor.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Jef Patat

Bijna alle zullen speelbaar zijn…. en dan gaat het ineens over 100 van de 4000!!! Geen backwards compatibility zoals voorspeld van ps1 tot ps3. Wat is daar fantastisch aan?? Klinkt als een halfproduct.

Laurent De Backer

Sony heeft NOOIT zelf officieel bevestigt dat het PS1/2/3 games zou ondersteunen op de PS5. Voor mij is dit ook de enige teleurstelling. En in het begin worden inderdaad 100 van de 4000 games ondersteund. Waarschijnlijk zijn dit ook de toptitels zoals Uncharted, God Of War, Horizon Zero Dawn, Gran Turismo, The Last Of Us (2), Ghost Of Tsushima enz… En tenzij jij 100 games tegelijkertijd kan spelen, denk ik dat dit meer dan voldoende is om te starten. Ze gaan uitbreiden naar gelang de levenscyclus van de PS5 en dat gaat echt wel sneller gaan dan je denkt.

Fatje

beste redactie, de PS5 is van Sony en Sony is een japans bedrijf, groetjes Fathi

Hеt is tijd om eеn vаstе vriendin tе vindеn.
Vеel аlleеnstааnde dаmеs wаchten hiеr > http://chogoon.com/srt/u7dlv

wpDiscuz