Review: Agents of Mayhem – De nieuwe game van de Saints Row-makers

Agentje spelen

Voor de totale eindscore verwijzen we je even door naar 1337 Games.

Wanneer je zegt Volition, weet niet iedereen direct waar je over praat. Wanneer je echter de term Saints Row de wereld in gooit, weten een hoop mensen weer wel waar je het over hebt. Volition is de ontwikkelaar van deze games en vanaf aanstaande vrijdag kunnen we met hun nieuwste game aan de slag die de naam Agents of Mayhem draagt. Is Volition er in geslaagd om een nieuwe franchise op de kaart te zetten, of valt de game toch enigszins tegen? Je leest het in onze review!

Een zeer matig verhaal

Voor ons toch altijd een belangrijk punt in games is het verhaal en om maar meteen met de deur in huis te vallen, het verhaal van Agents of Mayhem is toch wel zeer matig te noemen. In de game speel je als ‘de good guys’ en neem je het op tegen L.E.G.I.O.N.. Dit is een organisatie die de wereld bijna geheel in zijn greep heeft en Seoel dreigt ook te gaan vallen. Aan jou de taak als Mayhem om hier een stokje voor te steken. Veel meer verhaal zit er eerlijk gezegd niet aan. Je baant je een weg door de hoofdmissies, waarin je langzamerhand toewerkt naar het eind gevecht tegen één van de  L.E.G.I.O.N. commandanten, veelal betreft die enkele missies. Heb je deze verslagen? Dan ga je naar de volgende doelwit tot je uiteindelijk bij de leider bent.

Ditmaal is er dus tevens niet gekozen voor een fictieve stad, zoals Steelport bij de Saints Row franchise. Ditmaal is Seoel gekozen, de hoofdstad van Zuid-Korea maar dit is niet een één op één kopie van de stad. Volition heeft haar eigen stad ervan gemaakt en is daar toch redelijk goed in geslaagd. De stad ziet er goed uit, maar uiteraard op haar eigen manier.

Tevens staat de Saints Row franchise deels ook bekend om zijn humor. Te hopen was dat dit hetzelfde zou zijn in Agents of Mayhem. Helaas is dit niet het geval. De humor is wat flauw en wij hebben nooit echt dubbel gelegen van het lachen of überhaupt maar een beetje hoeven lachen. Er zitten uiteraard wel grappen in de game, maar deze hebben we al eerder gezien of zijn simpelweg gewoon niet leuk.

Meer dan genoeg te doen in de game!

Naast het bezig zijn met de hoofdmissies waar je maximaal zo een tien uur mee bezig zal zijn, zijn er nog aardig wat zijmissies en andere kleinere missies om te doen. Bij de kleinere missies kan je denken aan het uitschakelen van L.E.G.I.O.N. soldaten of van voertuigen van deze zelfde organisatie. Daarnaast is het mogelijk om kampen over te nemen, maar pas wel op, wellicht probeert L.E.G.I.O.N. deze terug te veroveren.

De game telt daarnaast maar liefst twaalf Agents om mee te spelen! Wanneer je de game voor het eerst opstart maak je direct kennis met de eerste drie Agents, de andere elf zal je moeten vrijspelen. Dit zal je moeten doen door eerst onderzoek te doen naar deze Agents, waarna je vervolgens de ‘finale’ missie zal spelen met de nieuwe Agent. In deze missie maak je kennis met de Agent en tevens zijn/haar unieke wapen, ability’s en Mayhem aanval. Elke Agent heeft namelijk een eigen wapen, zo heeft de één een mitrailleur, de ander een pijl en boog en de ander doet alles met haar zwaard. Gedurende deze missies kom je het één en ander te weten over deze Agents, waardoor je ook de nodige achtergrond informatie krijgt.

Wanneer je deze missie hebt voltooid, is er nog genoeg te doen met je Agents. Uiteraard is het je doel om het maximale level te worden en alles te unlocken. Zo heb je per Agent nog meerdere unieke skins die je kan verzamelen voor zowel de Agent zelf als zijn/haar wapen, onder andere door missies te voltooien. Al met al genoeg te verzamelen. Wat ons helaas opviel aan de missies, is dat deze bijna allemaal behoorlijk eentonig aanvoelen. Ook de L.E.G.I.O.N. lair’s (basissen) voelen gewoon erg eentonig aan en zien er identiek uit, veelal ook qua kamer volgorde.

Waar Volition naar onze mening een enorme kans heeft laten liggen, is het gemis van een co-op mogelijkheid. Hetzij lokaal of via het internet. Tijdens het spelen van de game, kan je namelijk op elk gewenst moment switchen tussen drie agents. Wanneer je Seoel bezoekt, neem je ten alle tijden drie Agents mee. Maar hoe vet zou het zijn als je de missies gewoon met één of twee anderen kon spelen. Een gemiste kans als je het ons vraagt voor Volition.

Grafisch een typische Saints Row game, technisch niet top

Van Agents of Mayhem hoef je echt geen grafisch hoogstandje te verwachten. Het is een typische Voltion game met een cartoony stijl. Wij hebben de game getest op de PlayStation 4 Pro en daar ziet de game er gewoon haarscherp op uit, al is de game wel gewoon full HD en dus geen 4K resolutie. Wel wordt HDR ondersteunt en speelt de game in 60 frames per seconde in tegenstelling tot de standaard PlayStation 4 en Xbox One.

Wat opvalt aan de verschillende Agents, is dat ze sommige van deze hebben geïnspireerd uit superheldencartoons uit de jaren 80. Bovendien worden de cut-scènes op een leuke manier weergeven die goed bij deze cartoons past. Deze cut-scènes worden weergeven in dezelfde soort stijl als hoe de strips er vroeger uitzagen. Dit zorgt voor een leuke sfeertje en een goede presentatie.

Op technisch vlak scoort de game helaas niet heel erg goed. Vooral bij veel actie en explosies hapert de game behoorlijk en dat is toch jammer te noemen. Er is veelal een hoop actie op je scherm en wanneer je er middenin zit, wil je geen haperingen meemaken. Daarnaast zitten er nog wel een aantal bugs in de game. Degene die je het meest zal tegenkomen, is wanneer je als voorbeeld net niet hoog genoeg springt. Hierdoor zal je doelloos in de lucht blijven hangen, tot je naar beneden valt. Niet heel erg storend als je eenvoudig en snel naar beneden valt, maar wanneer dit niet lukt wordt je gewoon behoorlijk gek hiervan. Pop in kom je daarnaast ook geregeld tegen, vooral wanneer je op hoge snelheid over de wegen van Seoel rijdt.

Een leuke game voor tussendoor

Al met al is Agents of Mayhem een leuke game, maar niet voor de volle mep. Een prijs van rond de veertig euro was prima geweest. Het verhaal is niet denderend te noemen en de missies voelen vrij repetitief aan. Wel kan je meer dan genoeg plezier aan de game beleven, mede door de vele Agents om mee te spelen. De game speelt daarnaast wel gewoon erg lekker weg. Naast de hoofdmissies zijn er nog genoeg zij-missies en andere kleine opdrachten te voltooien, waardoor je aardig wat uurtjes in de game kan stoppen. Helaas is de game op technisch gebied niet altijd even goed te noemen, wat het plezier soms in de weg kan zitten.

[review]

Reacties

wpDiscuz