Review: Borderlands 3 – Toch weer de beste looter shooter?

Net zo goed als zijn voorgangers?

De totale eindscore kan je op onze gaming website 1337 Games bekijken.

Het looter-shooter genre is de afgelopen tijd erg populair, met games zoals Destiny 2 en The Division 2 die miljoenen mensen dagelijks spelen. De Borderlands games behoorden vroeger ook tot één van de beste games in het genre, met Borderlands 3 maakt de serie na zeven jaar een terugkeer. Weet het derde deel van Borderlands indruk te maken?

Vier unieke classes

Aan het begin van Borderlands 3 heb je de keuze tussen vier gloednieuwe karakters, namelijk Amara, FL4K, Zane en Moze. Elk van deze karakters heeft een verschillende speelstijl met verschillende vaardigheden. Amara is de Siren van Borderlands 3, zij kan magische aanvallen gebruiken om grote schade te verrichten aan vijanden.  Fl4K is de ‘’Beastmaster’’, hij kan verschillende dieren gebruiken die zijn vijanden kunnen aanvallen op zijn commando. Moze is de Soldier class in Borderlands 3, zij kan een grote mech oproepen die zij kan besturen en mee kan aanvallen.

In onze playthrough kozen wij echter voor Zane, hij is de Operative class in Borderlands 3. Zane kan als enige twee action skills gebruiken, maar dat betekent wel dat hij zijn granaat moet opofferen. Hij heeft de keuze uit drie skills, waarvan hij er dus twee in gebruik kan nemen; Een drone die vijanden aanvalt, een barrière die projectielen tegenhoudt en een kloon waarmee hij zijn plaats kan wisselen. Naarmate je hogere levels bereikt kan je deze skills aanpassen op verschillende wijzen. Zo kan je de drone bijvoorbeeld raketten laten schieten en Cryo damage laten verrichten, waarmee je vijanden kunt bevriezen. Er zijn veel verschillende opties en het experimenteren met verschillende builds is erg leuk in Borderlands 3.

Gameplay en heel veel loot

De gameplay in Borderlands 3 verschilt niet heel veel van zijn voorgangers. Alles draait om het verzamelen van coole, nieuwe en sterkere wapens. Gelukkig is er een gigantische pool van wapens in de game. De opties die je tegenkomt lijken oneindig, hoe lang je de game ook speelt. Ontwikkelaar Gearbox zegt dat er wel een miljard verschillende wapens aanwezig zijn in de game en dat is ronduit gigantisch, zelfs voor een looter shooter. Daarnaast is het ook erg indrukwekkend hoeveel de wapens van elkaar verschillen. Je hebt bijvoorbeeld een wapen die granaten gooit wanneer je aan het herladen bent, of een sniper rifle waarbij je kunt kiezen tussen normale kogels of raketten. Veel wapens in Borderlands 3 beschikken daarnaast over een handige secondaire fire.

De loot in Borderlands 3 is opgedeeld in verschillende niveaus van zeldzaamheid, vergelijkbaar als in andere games waarbij je loot verzamelt. Er zijn vijf verschillende niveaus: common, uncommon, rare, epic en legendary. Deze zijn opgedeeld van zwakste naar sterkste. Legendary wapens zijn meestal het coolste, sterkste maar ook het gekst. Iedere wapen heeft ook een level en die bepaalt de hoeveelheid schade, effect damage en alle andere extra’s.

Naast wapens kan je ook granaten, shields, mods, relics en cosmetische items verzamelen. Deze zijn net als de wapens opgedeeld in zeldzaamheidsniveaus. Met de cosmetische items kan je de look van je karakter aanpassen. Zo heb je een groot aantal skins en heads waarmee je er compleet anders kunt uitzien. De cosmetische items in Borderlands 3 zullen later ook te koop zijn met echt geld.

Goed verhaal met veel humor

De Borderlands games hebben, in tegenstelling tot de meeste andere games in het genre, een coherente verhaallijn met memorabele karakters. In Borderlands 3 is dit ook niet anders, alhoewel in iets mindere mate ten opzichte van de voorgaande game. Het verhaal draait om de vier speelbare karakters die een oproep van de Crimson Raiders krijgen voor hulp. Snel komen ze erachter dat een groep onder leiding van Tyreen en Troy Calypso een Vault Map gestolen hebben. Jij hebt als doel om de Vaults verspreid over meerdere planeten, als eerste te bereiken.

De tweeling Tyreen en Troy Calypso zijn de ‘’bad guys’’ in Borderlands 3. Ze zijn echter vaak niet erg interessant en missen het charisma van een karakter zoals Handsome Jack in Borderlands 2. De twee zijn streamers, vaak draait de humor van hen ook om het spotten met streamers. De humor in Borderlands 3 is weer zoals we kennen. De grappen zijn niet altijd even goed, maar over het algemeen was de humor zeker niet slecht te noemen.

In Borderlands 3 speel je, anders dan de voorgaande games, op verschillende planeten. Je start op het bekende Pandora, maar na korte tijd reis je met je ruimteschip naar allerlei andere werelden. Elk van de planeten ziet er anders uit en er is een grote verscheidenheid aan vijanden. Na Pandora ga je bijvoorbeeld naar Promethea met grote belichte gebouwen en een futuristische sfeer.

Co-op is leuk maar heeft wel problemen

Borderlands 3 is leuk om alleen te spelen, maar nog leuker met vrienden of familie. In totaal kun je met vier spelers het verhaal van Borderlands 3 doorspelen. De game heeft ook een splitscreen-modus waarbij twee mensen op de bank samen kunnen spelen. Alhoewel dit laatste op het moment erg traag werkt en technisch niet in orde is. Als iemand het menu opent bij splitscreen co-op dan loopt het spel voor beide spelers eventjes vast. Daarnaast missen we de optie voor verticale splitscreen.

Technisch gezien stelt Borderlands 3 helaas op meerdere vlakken teleur. De game draait over het algemeen niet erg soepel. Er zijn vaak haperingen en soms loopt het spel in zijn geheel vast. Daarnaast hebben we ook meerdere crashes op de PlayStation 4 mogen ervaren. Bij cutscenes is het ook zo dat er soms geen geluid is, of deze loopt achter.


[review]

Conclusie

Borderlands 3 is een erg vermakelijke game met een humoristisch verhaal, verschillende coole omgevingen en eindeloze toffe loot. Tussen alle looter shooters van de afgelopen jaren die moeite hebben met het vertellen van een verhaal, voelt Borderlands 3 als thuiskomen. De karakters en technische problemen stellen af en toe teleur, maar dat neemt niet weg van de algehele ervaring. Het is een genot om alleen of samen quests te doen, nieuwe gebieden te verkennen en daar vijanden te verslaan om steeds weer betere loot te krijgen.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Emma

Hallo, ben je geïnteresseerd in echte seksuele ontmoetingen in jouw stad? Dus probeer deze pagina – http://www.lady4.fun Mijn profielnaam is Emma25, ik wacht op je, plus de site heeft mijn intieme foto’s 🙂

Golza Mjaz

Ik ben in het verleden zeker 6 weken begonnen en ik heb 2 cheques gekregen voor een totaal van $ 27500 … dat is de wens die ik op lange termijn heb gedaan! “bedankt dat je me deze geweldige kans hebt gegeven om vanuit huis extra geld te verdienen. Dit meer geld heeft mijn leven veranderd in zoveel technieken, bedankt!” ……. klik hier in het juiste succes .. …

http://skjobs.com.nu/

wpDiscuz