Review: F1 2019 – Een verbetering ten opzichte van zijn voorganger

Eentje om in huis te halen?

Jaarlijks brengt Codemasters tegenwoordig een nieuwe Formule 1 game uit. Normaal gesproken verschijnt deze pas in augustus, maar dit jaar verscheen F1 2019 al eerder namelijk afgelopen vrijdag. In dit nieuwe deel zijn uiteraard de teams weer ge-update met de juiste coureurs en zijn de reglement wijzigingen doorgevoerd. Is Codemasters er opnieuw in geslaagd om een sterke F1 game neer te zetten, of is er nog ruimte voor verbetering? Je leest het allemaal in deze review.

Carrière modus iets verder uitgebreid

De afgelopen jaren werd de carrière modus telkens uitgebreid en F1 2019 is hier geen uitzondering op geworden. Er is namelijk een heuse verhaallijn toegevoegd aan het eerste seizoen. Om maar meteen het geweldige idee een beetje te nuanceren, het is geen denderend verhaal. In tegenstelling tot de voorgaande F1 games van Codemasters, begint je carrière nu in de Formule 2 en dit is niet het huidige seizoen, maar het voorgaande seizoen. Hierin speel je enkele races, om vervolgens je plek te verdienen in de Formule 1. Je merkt duidelijk het verschil tussen de F2 en F1 wagens. Zo haal je om te beginnen minder eenvoudig andere auto’s in, dit omdat elke coureur in feite dezelfde auto heeft. Wat het bovendien een stukje lastiger maakt, is dat de F2 auto niet zo eenvoudig is als een F1 auto om onder controle te houden.

Wanneer je je F2 carrière begint, maak je al vrij vlot kennis met je rivaal (Butler) die je graag het leven zuur maakt en zichzelf helemaal geweldig vind. Mij was het dan ook direct duidelijk, dat ik er alles aan zou doen om hem geen kampioen te laten worden. Gelukkig sta je er echter niet alleen voor, want je teamgenoot (Weber) neemt het voor je op tijdens deze discussies met je rivaal. In de derde races die je zelf speelt in de Formule 2, zal je er alles aan moeten doen om van je rivaal te winnen. Dit om het kampioenschap naar jezelf toe te trekken. Al met al is dit een leuke toevoeging, maar er was hier zeker veel meer mogelijk. Het verhaal houdt eigenlijk direct na deze drie races zo goed als op. Je rivaal en teamgenoot zullen ook de stap maken naar de F1, maar confrontaties zullen er niet meer zijn. Alleen tijdens de interviews die na de vrije trainingen, kwalificaties en races worden gehouden zullen beide nog genoemd worden. Een gemiste kans als je het ons vraagt, maar wellicht een verbeterpunt voor F1 2020.

Net zoals in de voorgaande F1 games van Codemasters, kunnen we weer volledige weekenden van de F1 races spelen in de carrière modus. Dit betekent drie vrije trainingen, waarbij je nog altijd dezelfde trainingsprogramma’s kunt doen, de kwalificatie en de race. Voor de races zijn de nieuwe regels geïmplementeerd, waardoor het dus kan loven om een keer extra naar binnen te gaan om de snelste ronde neer te zetten (indien je met de pitstop geen plek verliest). Dit zorgt toch weer voor een extra puntje in de strijd om het kampioenschap.

Verder verfijnd op meerdere gebieden

Het is en blijft lastig om een game te verfijnen die al erg goed speelt. F1 2018 voelde het rijden gewoon al erg goed aan, maar toch lijkt het in F1 2019 nog net allemaal wat beter te zijn. De controle over de auto voelt net even wat beter doordat de auto’s net wat makkelijker onder controle te houden zijn. Daarnaast lijkt bandenslijtage een grotere rol te spelen dan in de voorgaande game. In F1 2018 merkte je het ook zeer zeker, maar voor ons gevoel leken de ronde tijden in F1 2019, bij flinke slijtage veel sneller af te nemen dan in de voorgaande game. Wat bij de banden eveneens als detail opvalt, is dat deze net zoals op de echte F1 auto’s dit seizoen in het begin glimmen door de mal waarin deze gemaakt worden sinds dit seizoen. Elke Formule 1 auto is bovendien voorzien van een update, namelijk naar de versie van 2019.

Een stoorpunt bij velen was ongetwijfeld het penalty systeem in F1 2018. Nog altijd werkt het niet perfect, maar naar onze mening gebeurt het veel minder vaak dat je een onterechte straf krijgt. Een enorm pluspunt wat de nodige frustratie kan voorkomen. Wat veelal de oorzaak was van deze onterechte straffen, was de idiote AI die soms de meest domme acties uithaalde op de baan. Bijvoorbeeld op het stratencircuit van Monaco op de meest onmogelijke plekken willen inhalen. In F1 2019 lijkt dit enorm verbeterd te zijn. Het gebeurde ons namelijk zelden dat een achterblijver (blauwe vlag) of tijdens de kwalificatie run ons irritant ergerde. Capriolen tijdens de races waren eveneens niet heel veel, waardoor wij hier in elk geval erg blij mee zijn. Dit scheelt toch een hoop straffen of wellicht enkele plekken op de grid!

Op visueel vlak is de game iets verbeterd. Dit is voornamelijk te merken op de races die met kunstlichten worden gereden in verband met het tijdstip. Dit ziet er allemaal een stuk natuurlijk uit in vergelijking met F1 2018. Wat als tweede enorm opvalt, is de grafische pracht bij races in de regen. Het ziet er allemaal beter uit, maar of dat zo positief is voor de rijvaardigheid valt nog maar te bezien. Bij een flinke plens bui kan het zicht dermate verstoord worden dat je maar beter niemand voor je kan hebben rijden. Anders kan het zomaar eens gebeuren dat je de bocht uitvliegt, omdat je niks ziet. Dit kan natuurlijk wel leuke situaties opleveren als je tegen je vrienden racet.

Het meest uitdagend blijft de multiplayer

Vanzelf sprekend kan je voor de beste ervaring de multiplayer spelen. Je zal er echter nooit aan ontkomen, dat mensen deze alleen spelen om anderen van de baan af te beuken. Mocht je echter een server met normale gamers vinden, zorgt dit toch echt voor de beste ervaring van de game. Bovendien is er een ranked playlist, waar je beoordeelt wordt op je rijgedrag en prestaties. Je zal bij mensen geplaatst worden die hetzelfde rijgedrag en ongeveer hetzelfde niveau hebben als jij. Dit heeft tot gevolg dat je spannende races krijgt met mensen die ook echt willen racen. De mensen die liever als botsauto rondrijden komen eveneens bij elkaar, dan kunnen ze elkaar lekker van de baan af beuken.

Wat nieuw is aan de multiplayer van F1 2019, is de customization. Voorheen kon je alleen een andere helm en avatar kiezen. Qua auto’s moest je uit een team en coureur kiezen. F1 2019 heeft het roer echter compleet omgegooid, want universele auto’s hebben hun entree gemaakt. Deze kun je aanpassen naar eigen wens onder andere qua kleur. Dit doe je door het vrijspelen van Competition Points die je vervolgens kunt uitgeven aan je auto. Deze verdien je vanzelfsprekend door goed te presteren in de verschillende online modi van F1 2019.

Er is echter één groot nadeel aan de multiplayer als je het ons vraagt. Het kan soms de nodige tijd kosten, voordat je een game hebt gevonden die naast veel mensen ook nog eens niet al gestart is. Het gebeurde ons behoorlijk vaak, dat in de playlist stond dat de game nog in de lobby was. Echter wanneer je de lobby betrad was de kwalificatie of de race zelfs al aan de gang. Oftewel de game verlaten en verder zoeken. Soms hebben wij dit meerdere malen achter elkaar gehad, waardoor de frustratie toch enorm toesloeg en we de carrière modus maar weer opstartten.

Beter dan zijn voorganger, maar niet veel

Al met al is F1 2019 een geslaagde game. De veranderingen ten opzichte van zijn voorganger zijn niet denderend, maar de game is wel degelijk beter. Het rijden in de F1 auto’s voelt weer net wat verfijnder aan en daarnaast is de F2 geïntroduceerd in de game. Dit wordt onder andere geïntroduceerd in de carrière modus, die nu een kleine verhaallijn heeft. Echter had Codemasters hier best wat meer mee mogen doen, maar ons vermoeden is dat dit in F1 2020 zomaar eens een stuk uitgebreider zou kunnen zijn. De grootste stoorpunten uit de voorgaande game, namelijk het penalty systeem en de AI zijn daarnaast aangepakt wat de game zeer zeker ten goede is gekomen. De multiplayer is bovendien weer sterk uitgebreid, met het customizen van je eigen F1 auto!

Conclusie

Als conclusie kunnen we dus geven dat F1 2019 de meest uitgebreide F1 game ooit is, maar of je deze als vervanger moet halen voor F1 2018 zal voor iedereen anders zijn. Is het een game die je soms tussendoor speelt, zouden wij je aanraden om F1 2018 te blijven spelen door de beperkte toevoegingen. Als je echter een diehard fan bent van de F1 games, kan je de game zonder aarzeling halen want er zitten wel degelijk verbeteringen in!

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes

Ik krijg meer dan $ 90 per uur betaald thuiswerkend met twee kinderen thuis. Ik had nooit gedacht dat ik het zou kunnen doen, maar mijn beste vriend verdient dit meer dan 10k per maand en ze heeft me overtuigd om het te proberen. Het potentieel hiervan is eindeloos. Dit is wat ik heb gedaan,

Also habe ich angefangen ———>>>>>>> Kasse9.com

wpDiscuz