Review: Is Hearthstone  The Fall of Ulduar mini-set de moeite waard? games
Review: Is Hearthstone  The Fall of Ulduar mini-set de moeite waard?
games

Review: Is Hearthstone The Fall of Ulduar mini-set de moeite waard?

Afgelopen week bracht Blizzard Entertainment, een nieuwe mini-set uit voor de populaire kaartgame Hearthstone genaamd The Fall of Ulduar. Wij zijn de afgelopen dagen aan de slag gegaan met de nieuwe kaarten, en onze bevindingen lees je hier.

Een vervolg op de voorgaande uitbreiding

The Fall of Ulduar is een vervolg op de voorgaande uitbreiding genaamd Titans. De vorige uitbreiding ging over de legendarische wezens die ooit op het land van Azeroth liepen. Dat gaat hier nu verder met gloednieuwe kaarten. Alle kaarten zijn geïnspireerd door The Old God genaamd Yogg-Saron, een oude kwaadaardige god die zich heel lang diep in de wereld verscholen hield. Met de terugkeer van Yogg-Saron kwam corruptie en was het einde verhaal voor de Titans.

The Fall of Ulduar bestaat uit 72 kaarten waarvan 35 gloednieuw zijn. Deze kaarten zijn verdeeld onder de 11 classes, dus iedere class heeft enkele nieuwe kaarten gekregen. De kaarten zijn allemaal mooi getekend met name de Epic en legendaries zijn buitengewoon indrukwekkend gedaan.

Wat kost het?

The Fall of Ulduar mini-set kost €14,99 waarbij je de gehele mini-set van 72 kaarten krijgt. Je hoeft niet je portemonnee te trekken om de nieuwe content te kopen, want in-game currency wordt ook geaccepteerd. Voor 2000 gold, de in-game currency van Hearthstone, kan je de volledige mini-set kopen.

Voor de mensen die gouden kaarten verzamelen is er een optie om de volledige mini-set in het goud te kopen voor €69,99 of 7000 Runestones. De gouden-versie van de mini-set is niet te koop met de in-game currency.

Is de mini-set een meta changer?

The Fall of Ulduar maakt speltype Wild alleen maar wilder. Deze modus laat alle kaarten van de afgelopen 10 jaar toe en daardoor is het helemaal chaotisch met veel overpowerde decks die een winrate van boven de 60% hebben. Dat is niet zo goed voor de balans van Wild, aangezien je weinig tot geen kans maakt als je het opneemt tegen mensen die beschikken over deze decks. Winrates van rond de 47% is gezonder voor de balans van de game. Wild lijkt ongebalanceerd te blijven, want Blizzard heeft Twists geïntroduceerd. Dit is een nieuwe modus waar een specifieke aantal kaarten van bepaalde uitbreidingen zijn toegestaan. Na een paar maanden, wordt de selectie gewijzigd en worden andere uitbreidingen uit het verleden wel of niet toegestaan. Met Twists maakt Blizzard kleinere pools van oude kaarten beschikbaar waardoor het balanceren ook eenvoudiger wordt.

Speltype Standard is en blijft de meest gebalanceerde modus. Alle classes beschikken over competitieve decks bestaande uit de kaarten van de laatste 2 jaar. Vooralsnog lijken Demon Hunter, Mage, Shaman, Paladin en Death Knight het minst te profiteren van de nieuwe mini-set. Bij deze classes worden weinig kaarten uit de mini-set gebruikt.

Warrior, Druid, Hunter, Priest, Rogue en Warlock lijken het meest te profiteren van de nieuwe kaarten uit de mini-set. Met name Warrior, Hunter en Warlock lijken vooralsnog het sterkst te zijn in de meta. Deze classes beschikken over veel board control en beslissen vaak al een wedstrijd voor turn 6. Warrior, de minst sterke class van een jaar geleden is op dit moment het sterkst.

Review: Is Hearthstone  The Fall of Ulduar mini-set de moeite waard?

Interessante kaarten uit de mini-set

The Fall of Ulduar bevat handige kaarten die bestaande decks beter maken. Echte game changing kaarten zijn er niet veel. De meest opvallende zijn Cho’gall Twilight Chieftain en Yogg-Saron Unleased.

Cho’gall Twilight Chieftain is een legendarische kaart die niet beschikt over veel kracht met maar 6 attack. Bij Cho’gall Twilight Chieftain gaat het om de vaardigheid genaamd Anomalie. Dit is een twist op de bestaande formule, een nieuwe regel als het ware die alleen voor het duel wat gespeeld wordt van kracht is. Blizzard heeft op launch 20 verschillende Anomalies in de game gestopt en iedere week komen daar enkele nieuwe bij.

Zo kan je een duel beginnen met Yogg- Saron in je hand, je kan beginnen met verbeterde hero powers aan een wedstrijd of je kan vanaf het begin 2 kaarten meer in je hand hebben. Om Anomalies te vieren, zijn er tijdelijk bij alle wedstrijden Anomalies actief. Later zal dat terug geschaald worden naar 25% van alle wedstrijden. Wanneer je Cho’gall Twilight Chieftain in je deck hebt, start er uiteraard wel een Anomalie. Dit is een leuke toevoeging waar je snel moet improviseren om een Anomalie in je voordeel te kunnen gebruiken.

De ster van deze mini-set is uiteraard The Old God zelf, hij is beschikbaar als een legendarische kaart genaamd Yogg-Saron Unleased. Als je kijkt naar health en attack is het niet heel indrukwekkend maar het is een Titan, dus je kan iedere beurt één van zijn drie krachtige vaardigheden activeren. De eerste is dat een vijandige minion geforceerd een willekeurige minion aanvalt. De tweede is dat Yogg een minion van de tegenstander kan overnemen. De derde en laatste is dat je hand wordt gevuld met tentakels. Yogg zelf kan je overigens heel goedkoop inzetten als je je deck slim hebt ingericht met veel spells. Iedere keer dat je een spell-kaart inzet, wordt Yogg namelijk met 1 mana goedkoper. Speel je dus 15 spells gedurende een wedstrijd, dan is Yogg helemaal gratis in te zetten.

Review: Is Hearthstone  The Fall of Ulduar mini-set de moeite waard?

Tentakels van Yogg-Saron

The Fall of Ulduar komt met een nieuwe soort kaart namelijk Tendril, de tentakels van The Old God Yogg-Saron. Deze zijn op het eerste gezicht zwak, maar naarmate je er meer van inzet, worden deze veel sterker, net als Yogg-Saron zelf. Hoe meer Tendrils je hebt gespeeld tijdens een duel, hoe sterker Tendril-kaarten gedurende een duel worden.

Review: Is Hearthstone  The Fall of Ulduar mini-set de moeite waard?

Is de mini-set een aanrader?

Als je veel kaarten mist uit de Titans-uitbreiding van afgelopen augustus, dan is deze mini-set zeker de moeite waard. Je krijgt dan veel voor weinig. Ook als je nieuwe soorten decks wil uitproberen zoals Soulburner Varia, General Vezax en Yogg-Saron Unleased, dan moet je deze mini-set aanschaffen.

Heb je de meeste kaarten uit Titans al, of heb je al enkele effectieve decks voor Competitive Play, dan is het wellicht beter om je in-game currency te sparen voor de derde grote uitbreiding van het jaar die ongetwijfeld ergens eind november of begin december 2023 gaat verschijnen.

Als je maar een paar interessante kaarten ziet uit de mini-set, en deze zijn niet heel duur om te craften, dan is het slimmer om deze kaarten zelf te maken met je gespaarde in-game dust. In plaats van de volledige mini set te kopen, neem je dan alleen de kaarten die je nodig hebt.

Competitieve decks om te spelen

Wil je de decks die wij afgelopen week hebben gespeeld, zelf testen? Dan hebben we hier enkele deck codes om uit te proberen. Deze kan je kopiëren en wanneer je naar ‘My Collection’ gaat in de game, wordt er automatisch een deck gemaakt aan de hand van onze deck code. Zo kan je direct aan de slag met enkele zeer competitieve decks met veel kaarten uit de nieuwe mini-set.

Dit zijn de competitieve decks die wij aanraden:

Odyn Warrior deck code: AAECAQcE5bAEpfYF2IEGqZUGDYy3BI7UBJDUBOrQBevQBezQBbT4BbX4BZD7BaH7BaT7BYWCBouUBgAA

Arcane Hunter deck code: AAECAR8GsJIF8/IF/vgF1/kFqZUGrZ4GDKqfBKeQBZqSBaqSBamTBaqkBejoBd/tBeryBcj2Bcr2Bfz4BQAA

Undead Priest deck code: AAECAZ/HAgT5lgXP9gXVlQa+ogYNoegDvp8EhoMF7pEFiZMFkpMF6pQFoJkFk50F26QF3aQFlMQFguwFAAA=

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties