Review: PS4 Nacon Revolution Pro Controller

Is de Pro Controller voor PlayStation 4 zijn geld waard?

Xbox-liefhebbers zeggen maar al te vaak dat een standaard PlayStation 4-controller inferieur is aan deze van Xbox One. Deze laatste zou in de ogen van veel gamers een stuk beter in hand liggen. In eerste instantie zien wij het voornamelijk nog als een niet al te groot verschil. Al valt niet te ontkennen dat de Pro controller voor Xbox One van topkwaliteit is.

Sinds kort kan je ook de Nacon Revolution Pro Controller voor PlayStation 4 kopen. Deze kost €109, een stuk meer dan een gewone PS4 controller. Is deze PS4 Pro controller nu ook zijn hogere kost waard? Wij hebben het voor jullie uitgetest.

Betere kwaliteit

Het eerste wat opvalt wanneer je de Pro Controller in je hand neemt, is dat het materiaal van een veel hogere kwaliteit is dan zijn standaard tegenhanger. Je voelt onmiddellijk dat dit hebbeding een stuk robuuster is. Het plastiek voelt veel prettiger aan en zou ook ideaal zijn voor mensen die snel zweethanden hebben tijdens het gamen.

Het design van de controller lijkt nog steeds behoorlijk op de DualShock 4. Al is er wel één groot verschil dat onmiddellijk opvalt. De eerste analog stick en de pijltjestoetsen staan namelijk op een andere plaats. In de praktijk valt deze wijziging tijdens het gamen niet echt op, maar liefhebbers van Xbox-controllers zullen dit een welgekomen verandering vinden.

Het grootste verschil dat je tijdens het spelen wel voelt, zijn de triggers (R1, R2, L1 en L2). Deze knoppen zijn ook weer van een veel hogere kwaliteit, maar de positie is heel anders dan bij een Dualshock 4. Waar deze bij de standaardcontroller redelijk naar buiten staan, zijn deze bij de Pro Controller iets meer naar binnen geplaatst. Je houdt de controller daardoor iets anders vast. In het begin was dit flink wennen, maar zodra je enkele uren hebt gespeeld dan omarm je deze verandering ook. We zullen niet zeggen dat deze plaatsing beter is, maar het is vooral gewoon anders.

Hiernaast kan je indien je dat wenst je controller ook nog verzwaren door kleine gewichtjes in de handvaten te stoppen. Zo heb je echt het gevoel dat je een stevig stuk materiaal in je handen hebt. Vind je het toch niet aangenaam? Dan haal je deze gewichtjes er weer gewoon simpel terug uit.

Meer dan design

Deze Nacon Revolution Pro Controller gaat overigens veel verder dan enkel een nieuw design. Zo kan je ook alle knoppen naar hartelust ‘remappen’. Op de achterkant van de controller heb je een knopje dat je moet aanzetten en dan kan je kiezen uit verschillende button layouts. De ene is ideaal voor een shooter terwijl andere dan weer beter passen bij andere soort games. Je kan kiezen tussen vijf verschillende layouts. Via de PC kan je ook zelfs volledig naar eigen goeddunken een knoppenlayout maken. Ideaal voor indien jij gamen behoorlijk serieus neemt.

Een zeer leuke extra dus, maar vooral heel handig. Zo heeft de achterkant van de controller ook twee extra knoppen die je niet hebt op een DualShock 4. Deze zijn bijvoorbeeld ideaal om te gebruiken voor te sprinten in een shooter zodat je niet meer langer die vervelende R3 moet indrukken. Dankzij het ‘remappen’ kan je deze dus gemakkelijk gebruiken.

Het enige minpunt

De Nacon Revolution Pro Controller is een pareltje, maar er is één minpunt dat je helaas niet over het hoofd kan zien. Zo is het niet mogelijk om draadloos te gamen. We begrijpen waarom (dit is om enige vorm van input-lag tegen te gaan). Begrijpelijk, maar een draadloze optie had heel fijn geweest. De draad stoort zeker niet want deze is 3 meter lang en van wederom uitstekende kwaliteit. Maar af en toe als je rustig een singleplayer aan het spelen bent, zou een draadloze optie toch ontzettend fijn geweest zijn.

Conclusie

Deze Pro Controller is een prachtig apparaat. Het is veruit de beste controller die je kan kopen voor de PlayStation 4. Niet alleen is het omhulsel van een zeer hoge kwaliteit, maar ook de uitgebreide remapping-optie, de extra knoppen en de mogelijkheid om je controller zwaarder te maken, zorgen ervoor dat de Nacon Revolution Pro zijn geld zeker waard is. Enkel jammer dat er geen draadloze optie is, maar voor gamers die vooral geconcentreerd op het spelen van multiplayer-games, zal dat de pret zeker niet drukken.

Reacties

wpDiscuz