Review: The Dark Pictures: Man of Medan – Een spannend spookschip avontuur

Een fantastische horror-game

De nieuwe game van de makers van Until Dawn, genaamd Man of Medan, is inmiddels uit. De studio staat bekend om het maken van games waarbij je keuzes invloed hebben op het verhaal en de karakters. Ook in deze game werd beloofd dat dit het geval zou zijn. Man of Medan is het eerste deel van The Dark Pictures Anthology. Dit is een reeks horrorgames die in de toekomst uit gaan komen, waar Men of Medan dus de eerste van is. Weet het eerste deel indruk te maken?

Een groep duikers

Man of Medan start met een korte intro die je een indruk geeft waar het verhaal over gaat. Je start als lid van een kruiser van de Tweede Wereldoorlog. Na een aantal gebeurtenissen gaat alles mis op de kruiser en wordt dit een schip bewoond door geesten.

Na de korte intro van de gebeurtenissen op het schip begint het echte verhaal pas. Jij gaat samen met een aantal vrienden en vriendinnen een duiktocht organiseren. Alles lijkt in het begin goed te gaan, maar na een hevige storm bevinden de leden van het schip zich op de kruiser met geesten. Je zult moeten proberen te ontsnappen van de kruiser, uiteraard zijn er allerlei gevaren die je dit niet makkelijk zullen maken.

Consequentie van keuzes

De games die studio Supermassive Games in het verleden uitbracht, hadden allemaal toffe verhaallijnen waarbij je keuzes invloed hadden op het verloop ervan. In Man of Medan is dit gelukkig ook niet anders. Al vanaf het begin van het spel zal je constant keuzes moeten maken die een impact hebben op je playthrough. In Man of Medan is het zelfs zo dat personages dood kunnen gaan. Het is zelfs bijna een onmogelijke opdracht om iedereen in leven te houden.

De keuzes die je moet maken kunnen soms onduidelijk zijn; zo moet je soms bijvoorbeeld kiezen tussen linksaf of rechtsaf en kan dit drastische gevolgen hebben. Daarnaast heb je vaak een hele korte tijd om een keuze te maken. Dit laatste brengt wellicht spanning, maar zorgt er ook vaak voor dat je een dierbare karakter verliest.

Man of Medan is een korte game met ongeveer vijf uur aan speelduur. De game kost dan ook maar 30 euro. Het is echter onmogelijk om alles wat het spel biedt in één playthrough te ervaren. Om alle eindes en mogelijkheden van het verhaal te zien, zal je de game meerdere malen moeten uitspelen, en dat is natuurlijk goed voor de replaywaarde.

Co-op modi

Eén van de coole features in Man of Medan is de co-op modus. De game heeft zowel een offline als een online co-op modus. Aan het begin van de game heb je de keuze tussen Play Alone (singleplayer) of Don’t Play Alone (multiplayer). Als je Don’t Play Alone kiest, moet je daarna kiezen tussen Shared Story of Movie Night.

De Movie Night modus biedt een co-op ervaring die je met anderen in je huis kunt spelen. Hierbij krijgt iedere persoon (maximaal vijf) een personage toegewezen. Wanneer dat personage aan de beurt is dan moet je de controller doorgeven aan hem of haar. Daarnaast heb je een online modus met Shared Story. Hierbij kunnen twee spelers online samen het verhaal doorspelen. De keuzes die de ander maakt, hebben ook invloed op jouw verhaal. Dit is een ervaring die soms frustrerend kan zijn, maar met iemand die je kent is dit natuurlijk leuker.

Net zoals in Until Dawn heeft ook Man of Medan een aantal acteurs die een rol spelen. Dit keer moeten we echter zeggen dat de voice acting op bepaalde momenten erg slecht te noemen is. Er is weinig emotie in de stem van de karakters, vooral in dreigende situaties. Daarentegen ziet de game er op grafisch vlak wel heel goed uit.

Een ander vlak waarop Man of Medan teleurstelt, zijn de frustrerende en trage controls. Het voelt erg moeizaam aan om je karakter te besturen, de camera werkt soms niet goed en je karakter loopt vaak erg langzaam. Until Dawn had ook niet de beste controls, maar in die game was het besturingssysteem toch wat beter.

Conclusie

Man of Medan is een vermakelijke game, echter niet zonder enige mankementen. De game biedt een interessant en spannend verhaal met keuzes die invloed hebben op je playtrough. Daarnaast is het erg leuk om co-op te spelen, vooral met vrienden. De game heeft een korte duur, maar gelukkig met erg veel replaywaarde. Hopelijk zal Supermassive Games in toekomstige games in the Dark Pictures Anthology, verbeteren op het gebied van besturing en zullen de voice actors iets geloofwaardiger zijn.

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
Karachi Pindi

Ik ben in het verleden zeker 6 weken begonnen en ik heb 2 cheques gekregen voor een totaal van $ 27500 … dat is de wens die ik op lange termijn heb gedaan! “bedankt dat je me deze geweldige kans hebt gegeven om extra geld te verdienen vanuit huis. Dit meer geld heeft mijn leven veranderd in zoveel technieken, bedankt!” ……. klik hier in het juiste succes .. …

http://Webpay9.com/

Emma

Hallo, ben je geïnteresseerd in echte seksuele ontmoetingen in jouw stad? Dus probeer deze pagina – http://www.lady4.fun Mijn profielnaam is Emma25, ik wacht op je, plus de site heeft mijn intieme foto’s 🙂

wpDiscuz