Review: The Sinking City – Bizar en bijzonder intrigerend!

Eentje voor de liefhebbers van het genre

Ontwikkelaar Frogwares wist met de Sherlock Holmes games een aardige indruk achter te laten. Maar lukt het ze ook met de bizarre The Sinking City?

The Sinking City is een game die het beste van de Sherlock Holmes games combineert. Een bijzondere open wereld waarin je de meest bizarre onderzoeken doet en dat alles zonder echt hulp erbij te krijgen. Wij waren erg benieuwd hoe dat ging uitpakken en speelden het spel op de PlayStation 4.

Welkom in Oakmont

Een veteraan die werkt als privé detective, achtervolgd door visioenen uit het verleden, is Charles Reed gek aan het worden? Om antwoorden op zijn vragen te krijgen gaat hij op onderzoek uit in Oakmont. Het stadje dat door een grote vloedgolf is getroffen is niet alleen duister, maar zit vol mysteries die opgelost moeten worden. Hoe komt het toch dat de mensen in Oakmont helemaal doordraaien?

Je wordt direct al in het diepe gegooid en niks wordt je voorgekauwd. Je zal zelf erachter moeten komen hoe de game werkt evenals dat je zelf moet zoeken waar je verder moet gaan met je missies en sub-missies. Niks is vanzelfsprekend in The Sinking City, daardoor is er ook meer voldoening als het je lukt. Zeer interessant is de manier waarop je met enkele hints zelf de missiepunten op de map moet aangeven. Zo kan je alle missies en sub-missies op de map plaatsen door met de hints de juiste wijk en straatnaam te vinden. Eenmaal in die buurt aangekomen zal je ook zelf weer moeten zoeken of je het bij het juiste eind had.

Je zal veel moeten zoeken naar hints en bewijzen, vervolgens moet je alles zien te matchen om tot een conclusie te komen. Is het de dader, is het de oplossing, heb je nu echt de juiste uitkomst? Heb je misschien iets over het hoofd gezien, heb je het bewijsmateriaal wel vastgelegd met je camera? O en kijk uit met het verspillen van de kogels, dat is het kostbaarste bezit wat je kan hebben!

Niet op twee handen te tellen

En mogelijk ook niet op vier handen, zo vaak hebben we oog in oog gestaan met de dood. Is het spel te moeilijk, of zijn wij gewoon zo slecht? Geen van beide. Het probleem zit het in de besturing, naast het missen van een korte tutorial zijn de controls niet allemaal vanzelfsprekend.

Het systeem om te schieten is echt om te janken. Kogels zijn al moeizaam te verkrijgen en je hebt maar beperkte inventory ruimte, dan zou je hopen dat ze daar meer aandacht in hadden gestoken. Ongeacht de moeilijkheidsgraad en met richthulp ingeschakeld is het gewoon een regelrecht drama. Niet wat je wilt met een game waar je op de kogels moet zitten en je binnen twee klappen van je leven beroofd kan worden.

Grafisch ziet de game er zeker niet verkeerd uit, natuurlijk zijn er punten waar meer aandacht aan geschonken kon worden. Ja Charles en de NPC’s bewegen wat houterig, toch hebben we erger gezien bij games van grote ontwikkelaars. Wat ze zeker heel goed hebben gedaan is de sfeer en uitstraling van Oakmont. Duisternis, freaky geluiden, het zorgt er allemaal voor dat je wordt meegesleurd in het verhaal.

Wacht met het verlaten van een zinkende stad!

Normaal blijf je niet achter op een zinkend schip, met The Sinking City is het toch anders. Er zijn momenten dat je je kapot irriteert aan de slechte besturing, maar o zoveel momenten dat je helemaal meegezogen wordt in de game. Soms moet je door de zure appel heen bijten en is het een kwestie van volhouden. Wij denken dat de game ondanks de minpunten toch echt wel de moeite waard is om te spelen. Voor het verhaal, maar ook vooral de voldoening dat het jezelf lukt zonder dat de game je alles voorkauwt.

Conclusie

Het verhaal is zeer intrigerend en de personages kunnen we ook erg opvallend noemen. In het begin is het allemaal erg vaag wat de bedoeling is, wat je in Oakmont doet en vooral wat de rode draad van het hele verhaal is. Uiteindelijk wordt het verslavend en wil je alleen maar meer te weten komen over de mysteries rondom Charles Reed en Oakmont. Meer gaan we je er ook niet over vertellen, het verhaal van The Sinking City zal je zelf moeten ervaren!

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes

Ik ben zeker 6 weken in het verleden begonnen en ik heb 2 cheques gekregen voor een totaal van $ 17500 … dat is de wens die ik heb gemaakt op lange termijn! “bedankt dat je me deze geweldige kans hebt gegeven om extra geld te verdienen vanuit huis, meer geld heeft mijn leven veranderd in zoveel verschillende technieken, dank je!” ……. correct succes Klik hieronder hieronder .. …

Ook habe ich angefangen ——— >>>>>>> Kasse9.com

wpDiscuz