Sony vraagt patent aan voor een nieuwe soort game cartridge, een nieuwe PlayStation Portable op komst?

Dat zou verrassend zijn

Sony Interactive Entertainment (de games divisie van Sony) heeft recent een nieuwe patent aangevraagd voor een zogenaamde ‘Electronic Game Cartridge’. Op de afbeelding hieronder kunnen jullie een concept uitwerking van deze cartridge zien. Het heeft een aansluiting aan de onderkant. De bovenkant bevat een gat die mogelijk bedoelt is om de cartridge eenvoudig uit een systeem te verwijderen.

Het is interessant dat Sony een nieuwe soort cartridge aan het ontwikkelen is aangezien de Blu-ray Disc, wat ook deels eigendom is van Sony, heel succesvol is op de PS4 en de Xbox One. Gamers zijn nu hevig aan het speculeren dat Sony dit niet maakt voor de PlayStation 5 maar voor de opvolger van de PlayStation Portable of PlayStation Vita. Hoewel de Vita niet een succes is geworden in het westen is dat wel het geval in thuisland Japan.

Met het grote succes van de Nintendo Switch, overweegt Sony wellicht om het nog een keer te proberen voor de handheld-doelgroep. Een jaar terug vroeg Sony nog een patent aan voor een nieuwe PlayStation, die wel heel veel veergelijkenissen heeft met de Nintendo Switch (afbeelding 2).

Reacties

Sorteer op:   nieuw | oud | votes
charlie

het zou niet de eerste keer zijn dat ze zaken van nintendo kopieren en dan zeggen dat nintendo het doet. Vindt het een beetje spijtig, dat een gigant als sony gaat beginnen kopieren en niet innovatief kan zijn.

wpDiscuz