Dit zijn de top 15 must-have games van de eerste helft van 2020

Je weet wat te kopen

Het is de maand juli en dus zijn we officieel in de tweede helft van het jaar 2020. Hoewel het tot nu toe wat betreft entertainment, een zeer moeilijke jaar is geworden wegens het Coronavirus, zijn er gelukkig wel een aantal hele vette games uitgekomen.

Hieronder hebben wij de top 15 must-have games volgens onze redactie voor jullie op een rijtje gezet, beginnend met de hoogste Metacritic score. Enkele van deze games zijn bovendien extra scherp geprijsd bij Bol.com, dus doe er je voordeel mee.

Dit zijn de top 15 must-have games van de eerste helft van 2020:

Persona 5 Royal (Metacritic score: 95)

De beste JRPG aller tijden is nog beter geworden. Persona 5 Royal voegt een extra spannende ARC toe aan het verhaal van Persona 5, waar illusies echt worden. Verder is gameplay verbeterd, zijn er meer dialogen, nieuwe interessante personages die je gaat ontmoeten, zijn er nieuwe challenges, is de game opgeschroefd naar 4K-resolutie en is er een geheel nieuwe semester op school speelbaar. Oftewel, meer dan 30 uur extra Persona 5-content en heel veel enhancements voor de main game.

Wij gaven Persona 5 Royal een perfecte 10 als eindcijfer in onze uitgebreide review.

Je kan Persona 5 hier kopen.

The Last of Us: Part II (Metacritic score: 95)

Het langverwachte vervolg op één van de beste games ooit gemaakt. Zeven jaar hebben fans moeten wachten op het vervolg, om te weten hoe het verhaal afloopt tussen Ellie en Joel in een zeer gewelddadige post-apocalyptische wereld.

Waar de eerste game ging over liefde gaat de tweede game over haat. In The Last of Us Part 2 speel je als Ellie en niet als Joel. Het verhaal speelt zich zes jaar na de eerste game af en is wel twee keer zo groot als de eerste game.

Wij gaven The Last of Us: Part II een 9.8 als eindcijfer in onze uitgebreide review.

Je kan The Last of Us: Part II hier kopen.

F1 2020 (Metacritic score: 90)

De populaire racegame is dit jaar nog beter! F1 2020 bevat een gloednieuwe My-Team-modus, de terugkeer van de ouderwets co-op splitscreenmodus en is Career mode terug met meer mogelijkheden zoals het aanpassen van de lengte van het seizoen. Spelers kunnen bijvoorbeeld kiezen voor tien of zestien races.

Wij gaven F1 2020 een 8.8 als eindcijfer in onze uitgebreide review.

Je kan F1 2020 hier kopen.

Animal Crossing: New Horizons (Metacritic score: 90)

Een werkelijk ongelofelijke succes voor Nintendo en misschien wel de best verkopende premium game van het jaar 2020. Animal Crossing: New Horizons is de beste game in de serie tot nu toe. Er is enorm veel te doen en wij zien ons hier gemakkelijk honderden uren in steken. Tijdens een periode waarin de mensheid kampt met een verschrikkelijk virus en een groot deel van hun tijd thuis door moet brengen, is Animal Crossing: New Horizons de perfecte game om mee te ontspannen.

Wij gaven Animal Crossing: New Horizons een 9 als eindcijfer in onze uitgebreide review.

Je kan Animal Crossing: New Horizons hier kopen.

Ori and the Will of the Wisps (Metacritic score: 90)

Een van de beste en mooiste 2D-games ooit gemaakt. Ori and the Will of the Wisps is een waardige vervolg op de enorm geprezen Ori and the Blind Forest. Het verhaal is goed, de gameplay is fantastisch, er zijn veel verrassingen en het is waanzinnig mooi. Een absolute pareltje dus die je gespeeld moet hebben als je liefhebber bent van 2D-games.

Je kan Ori and the Will of the Wisps hier kopen.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition (Metacritic score: 90)

Eén van de sleeper hits van de Nintendo Wii werd recent als volledige remaster uitgebracht op de Nintendo Switch. Xenoblade Chronicles: Definitive Edition is een uitstekende remake van één van de beste JRPG’s aller tijden. De grafische upgrade, de heerlijk klinkende soundtrack, de vermakelijke toegevoegde content en het nog altijd uitstekende verhaal maken dit een must-have voor JRPG fans.

Wij gaven Xenoblade Chronicles: Definitive Edition een 9 als eindcijfer in onze uitgebreide review.

Je kan Xenoblade Chronicles: Definitive Edition hier kopen.

Dreams (Metacritic score: 89)

Een game waar je letterlijk van alles kan maken zonder één regel te hoeven te coderen. Dat is Dreams, de game waar je je eigen game kan realiseren. Van platformers, tot puzzelgames, racegames, strategiegames en actiongames, alles is te maken in Dreams. En als je niet een creator wilt zijn, dan kan je games die andere mensen hebben gemaakt helemaal gratis spelen via Dreams. Hiermee is Dreams een game waar je oneindig veel speelplezier uit kan halen, want elke dag zijn er wel nieuwe creaties.

Wij gaven Dreams een 9.6 als eindcijfer in onze uitgebreide review.

Je kan Dreams hier kopen.


DOOM Eternal (Metacritic score: 88)

De DOOM Slayer is terug en sterker dan ooit. DOOM 2016 was een vette game, maar met DOOM Eternal doet ontwikkelaar id Software op alles een behoorlijk schepje bovenop.

De Doomguy heeft heel wat handige tools gekregen, platform-elementen zijn uitstekend in elkaar gezet, de presentatie is fantastisch, het verhaal is interessant, de game speelt verslavend lekker, de soundtrack is geweldig, de game is uitdagend, er is veel vrij te spelen en de gameplay-loop vraagt snelle strategische beslissingen van de speler. DOOM Eternal is en blijft één van de beste shooters ooit gemaakt.

Wij gaven DOOM Eternal een 9.6 in onze uitgebreide review.

Je kan de DOOM Special Edition (PS4) hier kopen.

Je kan de DOOM Deluxe Edition (PS4) hier kopen.

Final Fantasy VII: Remake (Metacritic score: 87)

Volgens veel fans is Final Fantasy VII nog altijd de beste game in de serie met een ijzersterk verhaal en memorabele karakters. Uitgever Square-Enix zag dit ook, en heeft vijf jaar lang gewerkt aan een moderne remake van de game die oorspronkelijk verscheen op de PS1. Final Fantasy VII Remake was de ultieme droom van Final Fantasy-fans, en deze droom is nu waargemaakt met een ongelofelijke oog voor detail. Dit is ongetwijfeld één van de mooiste games die nu beschikbaar is.

Je kan Final Fantasy VII Remake hier extra scherp geprijsd kopen.

Desperados III (Metacritic score: 86)

Desperados III is een nieuwe top down-game van de makers achter de legendarische Commandos-serie. In Desperados III speel je vijf outlaws, ieder met unieke skills, aanvallen, persoonlijkheid en meer eigenschappen.

Net als in Commandos moet je proberen ongezien levels te voltooien. Het verhaal speelt zich af in 1870. De vijf outlaws zijn op zoek naar een gemeenschappelijke vijand. Spelers moeten onder andere, spioneren, infiltreren, saboteren, stelen, ontvoeren, dingen opblazen en heel veel schieten.

Je kan Desperados III hier kopen.

Je kan de Collector’s Editon van Desperados III hier al kopen.

Nioh 2 (Metacritic score: 85)

Het vervolg op de geprezen Nioh is een prequel wat zich afspeelt voor de eerste game. Dit keer kan je je eigen unieke personages aanmaken. In Nioh 2 heeft langdurige oorlogvoering de natie getransformeerd in een land van chaos geteisterd door demonische yokai, boze geesten die zich voeden met hun slachtoffers. Jij zult als demon hunter moeten jagen op deze demonen.

De gameplay is soepeler geworden met nog meer opties wat betreft wapens, gear en vaardigheden. In Nioh 2 kunnen spelers bovendien gebruik maken van Yokai-aanvallen die ontgrendeld worden door het verslaan van een zeer uitdagende baas.

Je kan Nioh 2 met extra scherpe prijs hier kopen – (Nu tijdelijk met 44% korting)

Resident Evil 3 (Metacritic Score: 84)

Na een zeer succesvolle remake van Resident Evil 2, besloot Capcom om ook de klassieker Resident Evil 3 opnieuw te maken met moderne technologie. Beide games spelen zich af in Raccoon City en vrijwel op dezelfde tijd, maar dan op andere locaties. Hoofdpersoon Jil Valentine is hier niet opzoek naar de oorzaak van de zombie-apocalypse, maar probeert zoveel mensen te redden uit Raccoon City terwijl zij wordt opgejaagd door de ultieme bio-wapen genaamd The Nemesis.

Wij gaven Resident Evil 3 een 9 als eindcijfer in onze uitgebreide review.

Je kan Resident Evil 3 met extra scherpe prijs hier kopen.

Command & Conquer Remastered Collection (Metacritic score 83)

Command & Conquer Remastered Collection is een collectie bestaande uit de remakes van Command & Conquer: Tiberian Dawn, Command & Conquer: Red Alert en de drie uitbreidingen van Red Alert namelijk Covert Ops, Counterstrike en The Aftermath. Alle assets zijn 3840×2160 geworden in plaats van 320×200 pixels.

De soundtrack is helemaal opnieuw gedaan. De cinematics zijn opgepoetst, de AI is veel beter, multiplayer is toegevoegd, skirmish-modus is terug, er is ondersteuning voor quick save en er is een map editor bijgevoegd. Kortom, de ultieme game voor de nostalgische Command & Conquer-fan!

Wij gaven Command & Conquer Remastered Collection een 9 in onze uitgebreide review.

Ghost of Tsushima (Metacritic score 83)

De volgende exclusieve topper voor de PlayStation 4. Ghost of Tsushima is een open wereld game die zich afspeelt op het eiland Tsushima. Het eiland wordt overspoeld door een grootschalige aanval van de Mongolen.

Tsushima lijkt verloren. Jij bent Jin Sakai een krijger die Tsushima niet opgeeft. Jouw personage moet als Ninja of Samoerai, het eiland Tsushima bevrijden uit de handen van het Mongoolse leger.

Wij gaven Ghost of Tsushima een 9 in onze uitgebreide review.

Je kan Ghost of Tsushima hier kopen.

Hunt: Showdown (Metacritic score 81)

Een zeer unieke multiplayer game als geen ander, van de makers van de Crysis-trilogie. Hunt: Showdown is een PvP maar tegelijkertijd ook een PvE-game. Spelers beginnen op verschillende punten op een grote map en moeten aanwijzingen vinden over de locatie van een dodelijke monster. De monsters, zombies en andere wezens worden bestuurd door de AI en worden altijd random geplaatst op de map, zodat je altijd op je hoede moet zijn.

De twist van Hunt Showdown is dat andere spelers ook dezelfde taak hebben als jij, en er met de beloning van een monster vandoor willen gaan. Dit zorgt voor een zeer spannende multiplayer ervaring, want dood in deze game is ook echt dood. Jouw personage komt niet meer terug als hij of zij sterft. Wanneer jouw personage dood is, moet je een nieuwe hunter rekruteren en vervolgens upgraden.

Lees hier ook onze uitgebreide review van Hunt: Showdown waar wij de game een 8.5 gaven.

Je kan Hunt: Showdown met extra scherpe prijs hier kopen.

Reacties

wpDiscuz